Ajánló

FOGLALKOZÁSOK NAGY KÖNYVE - Mi leszel, ha nagy leszel?

(Natalia Gordienko, Sergey Gordienko)

Leo professzor a Találmányok és Foglalkozások Akadémiájának tagja, aki meginvitálja a gyerekeket egy utazásra a foglalkozások világába. Segítőtársa egy nem egészen szokványos sárga iskolabusz, amelyet maga talált fel és saját kezével épített, segítője, Cirmos cica segítségével. Az utazás szárazföldön, vízen és levegőn át fog vezetni: ellátogattok majd kertbe, gyárba, építkezésre, kikötőbe, reptérre... Megnézitek, hogyan dolgoznak az emberek a különböző munkahelyeken, milyen gépeket, szerszámokat és berendezéseket használnak a munkájuk során.

Ezek után sokkal könnyebb dolgotok lesz átgondolni, mik is szeretnétek lenni, ha nagyok lesztek. Űrhajós, régész vagy inkább író? Rengeteg foglalkozást ismerhettek meg az izgalmas és érdekes utazás során, sokukról lehet, még sosem hallottatok, de ahogy megismeritek őket, biztos lesz, amelyiket úgy érzitek majd, hogy szeretettel tudnátok végezni.

Az szépen illusztrált enciklopédia részletesen mutat be számos szakterületet, a fizikai munkától a szellemi munkáig, a népszerű és ismert foglalkozásokon át egészen a ritkább mesterségekig, segítséget nyújtva a gyerekeknek a leendő foglalkozások megismerésében, lehetőséget adva ezzel, hogy az addig vezető úton jobban megismerjék önmagukat, érdeklődési körüket.

A könyv a kisiskolás gyerekek mellett szülőknek, óvodapedagógusoknak, tanítóknak és tanároknak egyaránt hasznos olvasmány lehet.

 

(Fordító: Kis Orsolya; Szerkesztő: Bolla Eszter

Móra könyvkiadó, 2021

 

 

 

 

 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKölöknet Szolidaritás