Ajánló

Jótékonysági koncertet tartanak csütörtökön a Szent István-bazilikában

Békeima címmel tartanak jótékonysági koncertet a menekültek megsegítésére a budapesti Szent István-bazilikában március 24-én, csütörtökön, este fél nyolctól - tájékoztatta a Katolikus Karitász az MTI-t.
 


A koncerten elhangzó zeneművek között katolikus és református lelkipásztorok imádkoznak a békéért, mások mellett Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a bazilika plébánosa - olvasható a közleményben.

A koncerten fellép Faludi Judit Liszt Ferenc-díjas csellóművész, Szenthelyi Krisztián énekművész, Harmath Dénes orgonaművész, Hunyadi Donatella, a Liszt Ferenc Zeneakadémia énekszakos hallgatója, Filep Xavér, a budafoki Szent Lipót-plébániatemplom orgonistája és kántora, Melis Mihály, a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom kántora, valamint az Albinoni Kamarazenekar.

A koncerten a részvétel ingyenes, a közönség perselyadományaival a Kárpátaljai Családokért Egyesületet és a Szent Erzsébet Karitász Központot támogatja.

Azt írták: a szomszédos országban kitört háború rengeteg embert menekülésre késztetett. Az Ukrajnában élő emberek élethelyzete rohamosan megromlott. Nemcsak a határ mentén, hanem az ország számos pontján kiürültek az élelmiszerüzletek."Szeretnénk segíteni a hazánkba menekülteken, illetve az otthon maradottakon, de sok esetben mi magunk sem tehetjük meg. Ezért pár zenész barátommal közös összefogással tartunk egy jótékonysági koncertet" - idézték a közleményben a szervezőt, Filep Xavért.

Forrás: MTI.hu
A kép forrása: Demokrata.hu

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás