Ajánló

Kacagtató képregény, amitől beindul az olvasókedv

Három mókás történetet rejt ez a leginkább ugatástól, nyávogástól „hangos” képregényes kötet. Az Ideafix és a Rebellisek azoknak is kedves történeteket tartogat, akik korábban is szerették az Asterix és Obelix-féle bolondozást, de azok számára is jó kikapcsolódás, akik még csak most ismerkednek a képregények világával.

A történet szereplői tehát kisállatok, akik rendíthetetlenül védik az időszámításunk előtti Lutetia rómaiak által még el nem foglalt területeit...a maguk állatias módján. Kedvenc fejezetem a „Mindenki csuklix”, amelyben hőseink egy rejtélyes „vírussal”, nevezetesen a csuklással veszik fel a harcot. Azaz vennék, amíg közülük is néhányan áldozatául esnek a gyorsan terjedő csuklásnak. Vajon mi történhetett a környéken, hogy szinte már mindenki csak két csuklás között tud megszólalni? Vagy már annyira sem. Biztosan megint azok az átkozott rómaiak, nemde?

Azoknak ajánlom eme rejtély megfejtését, akik szívesen merülnek el a képek világában, esetleg még nem annyira szippantotta be őket a nagyobb terjedelmű olvasmányok világa: hiszen az olvasás, akkor is olvasás, ha történetesen épp képregényeket fal az ember gyermeke.

Persze az igen egyszerűnek tűnő sztorik mögött azért ezekben a mesékben is ott bujkál egy kis plusz töltet: végig érezni a szereplők összetartását, a barátság fontosságára való rámutatást, és azt is, hogy az élethez, bizony sok-sok humorérzékre van szükség.

És ha már a humornál tartunk, személy szerint a legnagyobbakat Asztmatixen, a veterán galambon kacagtam. Hogy miért? Nem is kell itt elárulnom. Pár falatka kenyérért cserébe tőle is megtudhatjátok a választ. 

 

Ideafix és a Rebellisek – Latinok kíméljenek!

(Móra Könyvkiadó, 2022.)

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás