Ajánló

Kiss Judit Ágnes: A csodabogár

(Illusztrátor: Radnóti Blanka)

Zsófit sokszor csúfolják osztálytársai, mert más, mint a többiek. Nem érzi jól magát, szenved, ezért szülei ezért úgy döntenek, hogy másik iskolába íratják.  Az új környezetben az első napján máris rendkívüli dolog történik vele: egy különleges bogarat talál a szekrényében. Kezdetben viszolyog tőle, mert olyan fura sok lábával, de amikor a rovar beszélni kezd hozzá, megdöbben. Csodabogár fontos küldetéssel érkezik hozzá: meg kell tanítania a lányt szembenézni félelmeivel, megértenie érzéseit és segíteni neki, hogy beilleszkedhessen az új közösségbe.

Zsófi számára megnyílik az addig ijesztőnek és zártnak tűnő világ. Megérti, hogy minden rajta múlik, bátorságán. A bogár tanácsaival a kislány egyre jobban beilleszkedik az iskolába, a gyerekek közé. Tüskéit visszahúzza, és egy kedves, segítőkész és melegszívű kislány bújik elő a páncél alól.

Szívet melengető történet egy születési rendellenességgel világra jött kislányról, hogyan nyer bátorságot és mer változtatni, így környezete is elkezd egész másképp reagálni rá.

Ismerjétek meg egy különleges, támogató barátság történetét!

 

KISS JUDIT ÁGNES

Magyar költő, író. Az ELTE magyar szaka mellett oboistának és drámatanárnak is tanult.

Kötetei: Irgalmasvérnő, nincs új üzenet, Üdvtörténeti lexikon, Koncentrikus korok, Négyszög (versek), A keresztanya, A Halál milongát táncol (regények)

Gyerekeknek: Szörnyszomszéd (versek) Babaróka ajándéka (mesék)

Legfontosabb díjai: Artisjus Irodalmi Díj, Déry Tibor Jutalom, József Attila-díj, Zelk Zoltán-díj

 

 

 

Móra Könyvkiadó, 2021

 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás