Ajánló

Kreativitás az osztályteremben – kiállítás, tárlatvezetés, kerekasztal-beszélgetés

Lehet-e osztálytermi körülmények között motiválni a gyerekeket és előhívni a kreativitásukat? – A Ludwig Múzeum Közös ügyeink kiállításához kapcsolódó tárlatvezetésünket és kerekasztalbeszélgetésünket ajánlunk.

TÁRLATVEZETÉS

Kreatív Partnerség projektjeinek keretében művészek dolgoztak együtt diákokkal. A munkáik megtekinthetők a Ludwig Múzeum Közös ügyeink c. ingyenes kiállításán. Németh Szilvia, a Kreatív Partnerség vezetője ingyenes tárlatvezetést tart a projekt iránt érdeklődő pedagógusoknak március 9-én 14:30-kor a Ludwig Múzeumban. A projektről itt olvashat bővebben.


KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS

Pedagógiai provokáció? – Kreatív tanulás ma és a nyolcvanas években Magyarországon. Két pedagógiai kísérlet összevetése – avagy mit keresnek a művészek az iskolában?

Egy mai és egy nyolcvanas évekbeli magyarországi – az alkotó művészet eszközeit használó – pedagógiai kísérlet összevetésével arra keressük a választ, hogy lehet-e a művészet által jobbá tenni az iskolát. A Közös ügyeink  című kiállítás apropóján, a beszélgetésen keresztül megismerhetővé válik két időben és térben, illetve megvalósításban különbözőnek tűnő program, amely azonban abban teljes azonosságot mutat, hogy mindkettő a tanulók ötleteire és azok fantáziájára építve próbálja meg dinamikussá tenni az akkori és a mostani statikus oktatási gyakorlatot. 

A kerekasztal résztvevői: Németh Szilvia oktatáskutató (Kreatív Partnerség Magyarország – T-Tudok), Szabics Ágnes, Utcai Dávid, Soltis Miklós, Juhász Rokkó (művészek), Sinkó István művész, művésztanár (Képző-, és Iparművészeti Szakgimnázium), Rév István történész (OSA), Hemrik László múzeumpedagógus (Ludwig Múzeum)

Moderátor: Gáspár Máté, egyetemi oktató, Színház- és Filmművészeti Egyetem

A beszélgetés helyszíne: Ludwig Múzeum, Budapest, 2. emeleti kiállítótér

Időpont: 2018. március 9. 16 óra.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás