Óvoda

Dínóbirodalom az óvodában - kiállítás és tárlatvezetés

Németh Szilvia, a T-Tudok Zrt. igazgatója ingyenes tárlatvezetést tart a Kreatív Partnerség Magyarország program és a Művészek az osztályteremben-projekt iránt érdeklődő pedagógusoknak, művészeknek, szülőknek március 9-én 14:30-kor a Ludwig Múzeumban.

 

A T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ adaptálta az angliai Kreatív Partnerség (Creative Partnerships) programot, lehetővé téve, hogy művészeknek és iskoláknak – egy megalapozott pedagógiai modellre épülve – aktív együttműködése valósulhasson meg, tantárgyi és tanórai környezetben. E óvodásokkal és iskolásokkal folytatott munka termékei megtekinthetők a Ludwig Múzeum Közös ügyeink c. kiállításának keretében.

Az egyik alprojektben a 14. kerületi Hallássérültek Tanintézetének (http://siketekbp.co.hu) óvodásai, iskola előkészítősei és hatodikosai dolgoztak együtt a művészekkel.

fotó: László Panka

Mindegyik mini-projekt izgalmasnál izgalmasabb pillanatokat rejtett. Az óvodások közösen építettek egy „dínóbirodalmat”, saját tűzhányókkal, sziklákkal, fákkal és tavakkal, végig javítva a gyerekek közötti együttműködést és növelve szókincsüket. Az előkészítősök saját, új kontinenst terveztek, építettek és laktak be, fejlesztve képzelőerejüket, önkifejezésüket, kommunikációs készségüket. A hallássérült hatodik osztályosok matematika tanulását autentikus feladatokkal támogatták meg a művészek, létrehozva így például olyan boltot, ahol a helyesen megoldott matematika feladatok keményvalutát értek. 

Németh Szilvia, a T-Tudok Zrt. igazgatója ingyenes tárlatvezetést tart a Kreatív Partnerség Magyarország program és a Művészek az osztályterembenprojekt iránt érdeklődő pedagógusoknak, művészeknek, szülőknek

március 9-én 14:30-kor a Ludwig Múzeumban.

A projektben résztvevő művészek: Utcai Dávid, Soltis Miklós

A projektben résztvevő pedagógus: Bognár Judit

 

Név:
E-mail cím:
 
Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: óvoda hírek

Kölöknet hozzászólás

aláírás