Ajánló

"Kettészakadt világ" - L. Ritók Nóra grafikáiból nyílt kamaratárlat

Még látogatható L. Ritók Nóra grafikáiból nyílt kiállítás Óbudán.

L. Ritók Nóra grafikusművész és tanár, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője. A népszerű művész a mélyszegénységben élő gyermekekkel folytatott munka során átélt sikereit és kudarcait rendszeresen megírja - ezekből a szenvedélyes hangvételű, felkavaró írásokból készült a Láthatatlan Magyarország című kötet.
Ezután, 2022-ben jelent meg a szerző Kettészakadt világ című kötete, amely a jelenlegi kiállítás névadója is lett.

A kötetből kimaradt grafikáiból a Tea Kiadó szervez kiállítást a könyvkiadó kiállítótermében, Óbudán. A kiállítás március 9-ig látogatható 9:00 és 17:00 között a 1035 - Budapest, Vihar utca 18. szám alatt.

A kiállításmegnyitón L. Ritók Nórával Kele Fodor Ákos, a szerző könyveinek szerkesztője beszélgetett. Kele Fodor Ákos az egyik kép kapcsán a következő szöveget idézte a kiadványból, ami különleges magyarázatot fűzött a kiállított grafikákhoz:

„Sok rajzon vannak romos épületek, elhagyott lenyomatai az életnek, amiből mindig nekilendül valami, újra megjelenik egy létra, egy kötélhágcsó, egy nyiladék, egy ablak, elindul egy stabilabb fal, egy út valamerre, egy lépcső, egy korlát, valami, amibe kapaszkodni lehet, és elindulni a szétesett világból felfele. Talán ettől nem nyomasztóak ezek a rajzok, hogy van bennük kiút is.”

A kiállítás nyitvatartása alatt a szerző könyvei és grafikái megvásárolhatók.

A kiállítás március 9-ig látogatható 9:00 és 17:00 között.
Cím: 1035 Budapest Vihar utca 18.

Fotó: Farkas Gábor

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás