Ajánló

Már több mint százezren látták Janó Manót

Sikerrel indult el az új magyar mesehősről szóló sorozat. Március elejéig már több mint százezren nézték meg a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek első évadából elérhető 9 részt a UMAKIDZ YouTube csatornán. Természetesen a folytatás sem marad el. Május végéig szintén erre a felületre kerül fel a fennmaradt, további 4 epizód. Csupalomb erdő gondnokának kalandjait hamarosan több más felületen, illetve a televízióban is látni lehet.  A teljes első szezont hamarosan műsorára tűzi az M2, valamint helyet kap a Telekom VOD szolgáltatásában, illetve a Nemzeti Filmintézet saját streaming platformján, a Filmión is.

„Hosszú távon tervezünk Janó Manóval, és Csupalomb erdő lakóival. Kezdettől fogva azzal az elképzeléssel vágtunk bele a munkába, hogy egy olyan szerethető mesehőst alkossunk a most felnövekő gyerekeknek, mint, amilyen a korábbi generációk számára Pom-pom, vagy Vuk volt. A hozzánk érkezett visszajelzések nagyon bátorítóak, és bízunk benne, hogy mielőbb elkezdhetjük tervezni a folytatást.”– hangsúlyozta Miklósy Zoltán és Herkó Attila, a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek rendezőpárosa.

A 3D-t és a 2D-t ötvöző animációval megszületett mesés kalandtörténet hőse, az idén március 15-én Kossuth-díjjal kitüntetett színész, Harsányi Gábor hangján megszólaló Janó Manó, aki Csupalomb erdő lakóinak békés és nyugalmas élete felett őrködik. Az egyik legfontosabb feladata a harmatcseppek begyűjtése, amelyekből gyógyszereket, gyógyitalokat és titkos elixíreket készít. Egy nap azonban fenekestől fordul fel az élet a sűrű rengetegben. Zord, viharos szél és borús fellegek jelzik, hogy szörnyűség történt: eltűntek a harmatcseppek. Janó egy percig sem habozik. Felfedezőútra indul, hogy megtudja, mi történhetett. Útitársa Zizgő Zizzencs, a kis szentjánosbogár lesz, akivel számos akadállyal, és nehézséggel kell megküzdeniük, míg eljutnak az eltűnt harmatcseppek rejtélyéhez köthető titokzatos és sötét mágushoz.

###

A gyártó stúdióról

A Janó Manó és az elveszett harmatcseppek című sorozat gyártója a Umatik Entertainment. A stúdió 2016 óta saját fejlesztésű rajzfilmjein dolgozik, illetve szerviz munkákat vállal más produkciók részére. Ők készítették az MTVA Mecenatúra támogatásával a Szőrmók Ovi című animációs sorozatot is, amelynek az első négy része már elérhető.

Korábbi, 2015-ben önerőből megvalósult egész estés animációs filmjük a Manieggs: Egy kemény tojás bosszúja (rendezők: Miklósy Zoltán és Herkó Attila), amely a Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválra is meghívást kapott. A film megtekinthető a Netflixen.

A Umatik jelenleg a Nemzeti Filmintézet támogatásával egy macedón-horvát-bolgár-magyar koprodukcióban dolgozik, illetve egy saját ötleten alapuló családi animációs mozifilm, a Solo Lobo c. forgatókönyvét fejleszti.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás