Ajánló

Miklya Luzsányi Mónika: ROZMARING ÉS TARACK VISELKEDNI TANUL

Ovis Okosító sorozat

Az Ovis Okosító sorozat célja, hogy didaktikus eszközök nélkül, mesén keresztül, példák és megélt érzések segítségével nevelje a legkisebbeket, a szülők pedig ötletet kaphassanak egy-egy rázós helyzet kezeléséhez.

A mesék főszereplője egy vaddisznócsalád. A kissé öntörvényű Horka papa és a kifinomult Luána mama a legnagyobb szeretettel és odafigyeléssel neveli két vadmalackáját, Rozmaringot és Tarackot. Az ikerpár azonban, mint minden igazi óvodás, imád játszani és rosszalkodni….

A kötetek hétköznapi eseményeket dolgoznak fel, mint a testvérek közötti civakodás, a köszönés, a köszönöm és kérem típusú „varázsigék” használata, a jólnevelt viselkedés, vagy étkezés kérdése, a közlekedési szabályok, és a rokoni kapcsolatok hálója. A szórakozáson túl kiváló beszélgetésindítók lehetnek.

 

Miklya Luzsányi Mónika

Ami számomra a legfontosabb: öt gyermek édesanyja és van egy hat éves unokám is. Pedagógiai munkám során kezdtem el munkatankönyveket, pedagógiai programokat írni. 1986-tól tanítottam általános iskolában alsó tagozaton, illetve rajzot felsőben, majd később hittant. A gyerekek születése idején sem hagytam fel az aktív pedagógiai gyakorlattal: férjemmel közösen szakköröket vezettünk, táborokat szerveztünk, illetve hittanórákat, gyermekalkalmakat tartottunk, később rendszeresen tartottunk interaktív gyerekfoglalkozásokat Nagymagyarország számos pontján. Több pedagógiai segédanyagot, gyerekkönyvet, ifjúsági regényt is kiadtak tőlem az évek folyamán. 2004-ben az Aranytíz novellapályázatán első díjat nyertem, illetve több más novellapályázaton is díjat kaptam. Aktívan részt vettem a Református Pedagógiai Intézet tankönyvíró teamjében valamit felnőttképzési programjában, lelkészeknek, hittanároknak tartok akkreditált módszertani előadásokat tartok.

 

Móra Könyvkiadó, 2021

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó