Ajánló

Pukimeghajtású hősdisznó és szuperokos rágcsáló a (z)űrben

Vajon milyen út vezet a trágyás ólból a varázslatokkal teli, csillagközi küzdelmekig? Milyen sorsa lesz a barátok nélküli disznónak, ha szuperképességre tesz szert? Dóka Péter elbeszélésének univerzuma nagyon tágas, megférnek benne az állatmesék hétköznapjai és a képregénykultúra csodás világa is – és jól hihetően jutunk el egyikből a másikba.

Csocsó malac és Pati patkány nagyon magányosak és csak egymásra számíthatnak, amikor egy napon Csocsót elhurcolják, mert egy kísérleti űrprogram keretében ki akarják lőni az űrbe. A bázis laboratóriumában azonban mindenféle szert megesznek, amitől szuperhős-képességekre tesznek szert: Csocsó repülni tud, Pati pedig szuperintelligenssé változik. Így lesz belőlük Szupermalac és Űrpatkány. Végül önszántukból kerülnek az űrbe, mert elkötik az űrsiklót. Van azonban két potyautasuk, Kleó és Fáraó a minden hájjal megkent macskapár, akik azt ígérik a malacnak és a patkánynak, hogy hivatásos szuperhőst faragnak belőlük. Innen veszi kezdetét az igazi bonyodalom... Hogy valódi, elismert, mi több: engedélyezett hősök legyenek a távoli galaxisok világában, meghatározott hőstetteket kell véghez vinniük...

Az író nem zabolázta meg fantáziáját: a gyerekek találkozhatnak Lézer csirkével, Űrpolippal és a Cukibolygó cuki lényeivel, Acélmedvével és még sok más képregénybe illő állatfigurával.

A humoros meseregény Máli Csaba rajzaival és a leleményes tipográfia által lesz igazán képregényszerű – A Szupermalac és űrpatkány egyébként animációs sorozatként is megvalósult, hiszen a képi világa tényleg gazdag és igazán rajzfilmbe illő.

Dóka Péter: Szupermalac és űrpatkány, Móra Könyvkiadó, 2018.
Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás