Ajánló

Téli programötletek az egész családnak

A téli szünet tökéletes alkalmat biztosít a közös családi programokra. Összegyűjtöttünk néhány szórakoztató programot, amelyek remek időtöltést kínálnak az egész család számára.


Kültéri programötletek

Ha nem túl esős az időjárás, akkor a kirándulás remek téli program, csupán megfelelő, réteges öltözékre van hozzá szükség. Ha szerencsénk van, akkor egy kis hó is esik. A téli hónapokban teljesen más a hangulata a természetjárásnak, mint nyáron, érdemes megtapasztalni. Olyan helyszínek is vannak, amelyek akár sportosabb babakocsival is járhatóak. Akár a környéken is lehet kirándulni, de messzebbre is lehet utazni. Érdemes a kirándulásokról és utazásokról naplót készíteni, hogy később is fel lehessen idézni a közös élményeket.

A korcsolyázás, a síelés és a szánkózás is remek közös családi program akár Magyarországon akár külföldön. Ráadásul a korcsolyázás hazánkban alighanem a legnépszerűbb téli sport. 

Az állatkerti látogatás tipikusan nyári programként jut eszünkbe, azonban a téli időszakban is bátran meglátogathatóak az állatok. Zimankós napokon is kiváló családi program lehet, csupán a megfelelő öltözékre kell kiemelt figyelmet fordítani. A kültéri programok után érdemes ellátogatni hazánk gyógyfürdőinek valamelyikébe, és fürdőzéssel zárni a napot.

Beltéri programötletek

Érdemes ellátogatni színházba, múzeumba vagy moziba, hiszen erre a hétköznapok során nem sok idő jut. Ráadásul ebben az időszakban különösen nagy a programválaszték. Például a Néprajzi Múzeum a gyerekek számára is kínál programokat, legyen szó óvodásokról vagy iskolásokról. 

Ha a mozira esik a választás, akkor mindenképpen olyan film mellett kell dönteni, amely valóban a gyereknek való, ellenkező esetben túl sok inger fogja érni a kis mozilátogatót, és nem fogja lekötni a film.

Továbbá kiváló beltéri gyerekbarát elfoglaltság a játszóház, amely remek lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerkőc kevés idő alatt kifáradjon, és utána jól essen számára a pihenés és az élmény feldolgozása. Szóval bátran lehet a hétköznapokon is sort keríteni erre a programra, nem csak a zsúrok alkalmával.

Természetesen nem muszáj kimozdulni otthonról, hiszen a kreatív tevékenységek is tökéletes családi programnak számítanak. A rajzolás, a festés és a gyurmázás is kiváló kikapcsolódást jelent a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt. Amennyiben speciális tervek vannak, a hozzávalók beszerzése is remek közös időtöltés.

Minden korosztály számára egyaránt élvezetes program a kártyázás és a társasjátékozás. Ma már rengeteg különböző típusú változat közül lehet választani, a komoly logikai játékok agytornának is kiválóan alkalmasak.

A sütés és a főzés is remek családi program, hiszen a gyerekek szeretnek alkotni. Érdemes egyszerűbb recepteket választani, például pizzát vagy muffint, és pontosan meghatározni, hogy milyen részfeladatokban vehetnek részt a gyerkőcök. Például jó feladat számukra a tésztagyúrás, a szósszal kenegetés vagy a kavargatás. Ráadásul amiatt sem kell aggódni, hogy a válogatós gyerkőc nem eszi meg a végeredményt, hiszen a kicsik a saját maguk által készített finomságokat örömmel fogyasztják el.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás