Ajánló

Könyvajánló: Ovis szemmel a világ

Vig Balázs: TODÓ KITÁLAL AZ OVIRÓL - NEM CSAK ÓVODÁSOKNAK

Tóth Tódor óvodás fiú, aki sosem fél kimondani, amit gondol. Kedvesen, humorosan, máskor fájdalmasan őszintén beszél mindennapjairól, az őt körülvevő világról és az emberekről.

A hatalmas beszélőkével megáldott kisfiú sok izgalmas kalandot él át az óvodában. Megtudjuk, hogy hogyan és miért kapta a Tódító Tódor (röviden Todó) nevet, ami tulajdonképpen nem is jelent olyan rosszat, mint ahogy azt elsőre gondolja. Édesanyja segítségével megtanulja, hogyan védje meg magát, amikor bántják, majd minden tudományát latba vetve megmutatja Tilda néninek és társainak, milyen átéléssel olvas egy igazi mesélő – akár fejjel lefelé tartott könyvből is. Várakozás közben az is kiderül számára, hogy meddig lehet nem elmenni wc-re, amikor már nagyon-nagyon kell. Todó életre való leckét kap farsangkor, amikor bádogemberként szembesül azzal, miért nem szabad gúnyt űzni másokból és irigynek lenni, valamint a lányok kíváncsisága kapcsán rájön arra, hogy ők ugyanúgy lehetnek vagányak, megbízhatók és jó fejek, mint a fiúk.

Egy csokor vicces, elgondolkodtató és tanulságos történeten keresztül megismerkedhetünk az óvodások mindennapjaival, örömeivel, bánataival, és amely történetek legalább annyira ajánlottak szülőknek, mint gyerekeknek.

Vig Balázs: Todó kitálal az oviról - nem csak óvodásoknak, Móra Könyvkiadó, 2016


További részek:

Todó kitálal a suliról - nem csak alsósoknak

Todó kitálal a sportról - nem csak győzteseknek

 


Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás