Ajánló

Zágoni Balázs: Karácsonyi kitérő

Anya, Apa és a három gyerek már előre retteg advent időszakától, mert jól emlékeznek a tavalyi karácsonyra.

Akkor semmivel sem készültek el időben, a vendégek túl korán érkeztek, ráadásul egy tepsi isler is odaégett. De idén minden másképp lesz, dönti el a tízéves Emma, és egy darabig valóban úgy tűnik, hogy - a gondos szervezésnek hála - idén békés és boldog lesz az ünnep. Ám egy zebránál kéregető, jó szándékú koldus minden tervet felborít, és még kétségbe ejtőbbé válik a helyzet, mint tavaly. Lehet még szép a karácsonyuk? Vajon ott keresik a karácsony szentségét, ahol kell és érdemes? Izgalmas és elgondolkodtató kérdéseket kaphatunk és válaszolhatunk meg mindannyian magunknak, mit is jelent a karácsony, mitől lesz igazán örömteli és boldog az együttlét szeretteink körében. És hogy vajon érdemes-e bármilyen elvárásokat megfogalmaznunk és azoknak megfelelnünk…

HUBBY-díjas Zágoni Balázs szórakoztató, megható és elgondolkodtató új könyvéhez Szabó-Nyulász Melinda készített illusztrációkat.

Móra Könyvkiadó, 2021

https://www.youtube.com/watch?v=GTxuhbczS2Q&list=TLGG7jVXYPShPDYxNTEyMjAyMQ&t=4s

ZÁGONI BALÁZS (1975–)

Író, forgatókönyvíró. Kolozsváron él a családjával. Neve a Barni-könyvek és a Kincses Képeskönyv sorozat révén vált ismertté Erdélyben és Magyarországon egyaránt.

Szülővárosában, a Báthory István Elméleti Líceumban érettségizett (1994), majd a BBTE filozófia szakán szerzett oklevelet (2000). 1999-től, az alapítás pillanatától külső munkatársa a Krónika c. erdélyi közéleti napilapnak, ahol filmkritikákat, glosszákat, esszéket és interjúkat közöl. Alapítója és 2000-től szerkesztője a Filmtett mozgóképes havilapnak. 2009-től a Koinónia Könyvkiadó vezetője.

Írásai jelennek meg a Korunkban, az Erdélyi Riportban és a magyarországi Iskolakultúrában. 2002 decembere óta rendszeresen közöl meséket a Szivárvány, ill. a Kis Tükör hasábjain, ezek egy részét fogja kötetbe a Barni könyve c. meséskönyvben. A könyv kisfiú hőse a mesékben sorra ismerkedik meg tárgyakkal, emberekkel, helyzetekkel, miközben kirajzolódik egy sajátos, gyermeki látásmód szerint formálódó világ.

Kitalálója, sorozatszerkesztője és egyik szerzője a Jánosi Andrea rajzaival megjelenő Kincses Képeskönyv című várostörténeti gyermekkönyv­sorozatnak.

2005. november 11-én a Korunk folyóirat szervezésében kétnapos történésztanácskozást szerveztek Kolozsváron, e rendezvény keretében levetítették és kiértékelték az 1956-os forradalomhoz kapcsolódó Zágoni Balázs filmet, Az elképzelt forradalom című dokumentumfilmet.

Első ifjúsági regénye, A Gömb - Fekete fény 1., az ÉV GYEREKKÖNYVE’2019 - IFJÚSÁGI KATEGÓRIA NYERTESE LETT.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás