Ajánló

Hogy lehet szórakoztatóan szókincset bővíteni? Hát így!

Nagyjából ez volt az első gondolatom, amikor beleolvastam a Móra könyvkiadó legújabb, gyönyörűen illusztrált és remekül összeállított Kányádi Sándor kötetébe. A szerzőt azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom, azt viszont el... »

Végre itt egy humoros, vagány verseskötet iskolásoknak, amit nem akarnak majd a padban felejteni!

Egy igazán hiánypótló, iskolásoknak szóló verseskötetet köszönthetünk mostantól a könyvesboltok polcain. „Kistestvére”, az óvodásoknak szóló Diridongó címet viselő kötet után végre a kezünkbe foghatjuk a nagyobb gyerekeknek... »

Minél valószínűtlenebb, annál jobb

Kezdődik a tanév, ami azt is jelenti, hogy közeledik az idő, amikor a diákok egy részének elfogadható indokokkal kell előállnia azzal kapcsolatban, hogy ki miért nem csinál leckét. Davide Cali magában is vicces gyűjteményt írt... »

Óvodásoknak szóló rajzfilmekkel indul a Cartoonito

A Warner Bros. Discovery szeptember 1-jén régiónkban is bevezeti óvodásoknak szóló márkáját. A gyerekeket játékosan tanító és szórakoztató Cartoonito a Boomerangon kap helyet, első körben napi hat órában. Az Egyesült... »

Kuckózz be ezzel az állatrajongóknak szóló komfort-olvasmánnyal és máris visszatér a jókedved!

Volt egy kis barátnőm általános iskolás koromban, akivel egy házban laktunk, és mondhatni sülve-főve együtt lógtunk iskola után. Nem csak hogy imádta a lovakat, hanem egyenesen megbabonázták ezek a méltóságteljes állatok. »

„Fotózni fotózva lehet megtanulni”

Amióta szinte nincs szükség semmiféle erőfeszítésre, felkészültségre a fotózáshoz, azóta talán még nagyobb a távolság a profik képei és a laikusok milliárd számra készülő fotói között. Boncsér Orsolya könyve, a Fotózni jó! ezt... »

Harag helyett egymásról tanulunk

Hétköznapi élményünk, hogy mennyire lerontja az együttlét minőségét, ha a szülő valamiért fegyelmezni kényszerül. Az egyenlőséget felváltja a hierarchia, gyerek és szülő társak helyett ellenfelekké válnak, a szülő úgy érzi, nem... »

Vadvízi folyóval és Fekete Lyukkal vár Magyarország legnagyobb aquaparkja

A mogyoródi Aquaréna Magyarországon egyedülálló, 1,5 kilométernyi csúszdapálya rendszere mellett hűsítő medencékkel, jacuzzival, napernyőkkel és nyugágyakkal várja a strandolni vágyókat. Mindez alig 15 percre Budapesttől. »
címke:ajánló

Kell egy kis borzongás estére? Ettől a regénytől máris takaró alatt reszkető kiskamasznak érezheted magad...

A lapátos fickó. Őszintén? A címétől is féltem kinyitni az első oldalt. Nagyjából akkor találkoztam durván ijesztő „tartalommal”, amikor a barátnőm rávett, hogy nézzük meg a moziban a Kör 2-t. Aha, ebből már biztosan... »

Rejtélyes rejtélyek titka

Kevés olyan könyv létezik, amit ennyiszer kellett felolvasnom, bármikor le tudnék vizsgázni a szövegből és a képekből is. Minden olvasáskor újabb és újabb ötleteim vannak, hogy mitől ennyire megunhatatlanul kivételes Jakob... »

A tanítás alkotó értelmiségi munka

Rég nem látott átfogó módszertani munka született az irodalomtanításról, Az irodalomtanítás módszertana – Éthosz és praktikák címmel. Miért ilyen vastag, kinek szól, mit kínál a két kötet – ezekről kérdeztük a szerzőt, Fenyő D.... »

Kezünkben a könyv, amelyben rátalálhatunk iskoláskorunk kincseire: ez az Alattunk a kincs, Nógrádi Gábor legújabb regénye

Úgy hozta a sors, vagy a véletlenek sorozata, hogy lassan három hete Nógrádi Gábor-maratont tartok. Pár hete egy baráti grillpartin, miután már mindenki degeszre ette magát, –beleértve az ifjúságot is-, volt szerencsém... »

Zseniális alapkönyv az irodalomtanításhoz - magyartanároknak elengedhetetlen

Fenyő D. György (1958) négy évtizede magyartanár. Korábban a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumban tanított, jelenleg az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlógimnáziumban dolgozik. Alapításától tagja a Magyartanárok Egyesületének,... »

A LEGJOBB NYÁRI PROGRAM KISISKOLÁSOK SZÁMÁRA

Tábor, ahol nemcsak jól érzik magukat a gyerekek, hanem hasznos tudást is szereznek. Gyermeked is szeretne részt venni? Fogynak a helyek, ne hagyd az utolsó pillanatra a jelentkezést!  »

Utolsó hétvégéjéhez érkezett a Generali Gyerek Sziget

A gyerekek legnagyobb fesztiválja, a Generali Gyerek Sziget lassan végéhez ér, de az utolsó hétvégén is sok-sok újdonsággal, koncerttel és játékkal várják a családokat a Hajógyári-szigetre június 18-19-én. Lesz Farkasházi Réka... »

A Dunakanyar legmenőbb bringapontja: a Lupa

A Fekete-tengertől az Atlanti-óceánig tartó úthálózat, az Eurovelo 6 főváros-Szentendre szakasza az egyik legkedveltebb útvonala a bringázóknak. A tengertől az óceánig, de mindenképpen a Budapesttől Dunakanyarig kerekezőknek... »

Ismét a gyerekek veszik birtokba a Szigetet! – ilyen programokkal vár a Generali Gyerek Sziget a második hétvégén

Ezen a hétvégén ismét kitárul a mesék és csodák birodalma a Hajógyári-szigeten, ahol ingyenes programok garmadájával várja a családokat a Generali Gyerek Sziget. Június 11-12-én fellép a Kaláka, az Apacuka, a Kolompos és a... »

A TANÁR BECSÜLETE – miért nem divat megdicsérni a tanárokat (se)?! – Pedagógusnapi díjátadó a Felelős Szülők Iskolája Tanár Klubban

Megható, emelkedett és egyben elgondolkoztató is, amit a Felelős Szülők Iskolája Tanár Klub Pedagógusnapi eseményén átéltünk. Az ingyenesen működő ún. Pedagógus Power 2021/2022-es tanévének zárásaként tanárokat és oktatási... »

Három nap a paradicsomban: újra indul a Gyerek Sziget

Két év kihagyás után a pünkösdi hétvégén, június 4-5-6-án indul újra - és tart az elkövetkező két hétvégén is - a várva várt Generali Gyerek Sziget a megszokott helyen, a Hajógyári-szigeten. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes... »

Három nap a paradicsomban: újra indul a Gyerek Sziget

Két év kihagyás után a pünkösdi hétvégén, június 4-5-6-án indul újra - és tart az elkövetkező két hétvégén is - a várva várt Generali Gyerek Sziget a megszokott helyen, a Hajógyári-szigeten. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes... »