Ajánló

„Nagyon sok mindent törhetünk a legjobb szándékkal is össze” – páros interjú a Nyersanyag című film kapcsán

A Nyersanyag című film apropóján kérdeztük Boross Martint, a film rendezőjét, és Romankovics Edit színházi nevelési szakembert a filmben bemutatott, a valóságot pontosan és fájón közelítő helyzet kihívásairól, tanulságairól.... »
címke:ajánló

Gyerekágyak minden korosztály számára

A komfortos gyerekágy nem csak egy egyszerű bútordarab a szobában. Itt ringatjuk álomba a gyermekeket, akik hősnek képzelik magukat egy mesés birodalomban, vagy épp egy űrhajós kalandban vesznek részt. De vajon hogyan... »
címke:ajánló

Ingyenes családi programok március 15-én! Izgalmas gyerekprogramokat ajánlunk

Március 15-én több olyan programon vehetünk részt, amelyek nemcsak bemutatják a ‘48-as forradalmat, de segítenek is azt közösen értelmezni, még több értékkel megtölteni - emellett remek szórakozást és élményt nyújthatnak... »

Ingyenes családi programok: kincskeresés, játéktár, óriáskirakó, történelmi fejtörők, színező sarok gyerekeknek március 15-én

Március 15-én a Magyar Nemzeti Múzeum kézműves foglalkozásokkal, forradalmi óriásjátékokkal, kurátori tárlatvezetésekkel és számos egyéb családi, gyermek- és felnőtt programmal várja a látogatókat. (A fotó csak illusztráció). »

Szülés előtti ellenőrző lista: mit ne hagyj otthon szülés előtt (x)

Közeledik a nagy nap: a szülés, az anyává válás időpontja. Az izgalom egyre fokozódik, a bizakodás és a félelem érzései csak úgy váltogatják egymást. Itt az ideje ellenőrizni, hogy mindent bepakoltál-e, amire a szüléshez... »

Nyílt napot tart a Gyermekvasút vasárnap

Nyílt napot tart a Gyermekvasút a széchenyihegyi végállomáson vasárnap 10 és 16 óra között, az érdeklődők még jelentkezhetnek a februárban induló gyermekvasutas tanfolyamra is. A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják... »

A magyar kultúra napja - Népmesevetítés, kiállítás, kézműves program és bábszínház a Cinema MOM-ban

Népmesevetítéssel és kiállítással, kézműves foglalkozással és élőzenés bábelőadással várják a családokat január 22-én, a magyar kultúra napján Budapesten, a Cinema MOM-ban. »

Indul az EdisonKids és a Samsung közös kihívása

Jövőtervezésre és kreatív problémamegoldásra invitálja a Samsung és az EdisonKids a hazai fiatalokat. Az idén harmadik alkalommal induló kihívás egy páratlan lehetőség arra, hogy a diákok a tanáraikkal és elismert szakemberek... »

Tehetségkutató országjáró körútra indul Snétberger Ferenc és stábja

Tehetségkutató országjáró körútra indul Snétberger Ferenc és stábja, hogy felkutassa a Snétberger Zenei Tehetség Központ idén induló, 13. évfolyamának tehetségeit - írja a szervezet hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében. »

Megnyílt a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Magyarországon 11 egyetem a világ élvonalában van, "a legjobb öt százalékban szereplünk, mondhatjuk, hogy topligásak vagyunk" - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért... »

Rajzpályázatot hirdet gyerekeknek a Magyar Nemzeti Múzeum

Rajzpályázatot hirdet 3-12 éves gyerekeknek a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a decemberben nyíló Magyar Menyasszony című nagyszabású kiállításhoz kapcsolódóan; a pályaművek beadási határideje február 7-e - tájékoztatta az MNM az... »

Egész napos rendezvénnyel várja a PIM a látogatóit

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából új állandó kiállítással köszönti a Petőfi Irodalmi Múzeum névadóját. A kiállítással együtt a felújított közönségforgalmi terek és a Károlyi-kerttel egybenyitott múzeumi... »

Olvasni vagy nem olvasni: az itt a kérdés

Az irodalomoktatásnak igenis van célja és funkciója, és igazán kiemelt szerepe olyan készségek megalapozásában, amelyekre több más tantárgy épül, valamint hozzájárul az iskolán túli életünkhöz szükséges értő-olvasási képességek... »

Tizedik alkalommal rendezik meg az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált

Koncertek, filmvetítés, beavató előadás, valamint családi és gyermekfoglalkozások várják az érdeklődőket a szombaton kezdődő 10. Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon Budapesten több helyszínen. »

Téli programötletek az egész családnak

A téli szünet tökéletes alkalmat biztosít a közös családi programokra. Összegyűjtöttünk néhány szórakoztató programot, amelyek remek időtöltést kínálnak az egész család számára. »

Kisvasúti járműbemutatót tartanak szerdán és csütörtökön Csillebércen

Szerdán és csütörtökön 10 és 16 óra között ingyenes kisvasúti járműbemutatóra várja a Gyermekvasút a családokat Csillebérc állomásra - olvasható a MÁV Zrt. keddi közleményében. »

Hogyan dobjuk fel a téli szünetet?

Fehér lesz a karácsony? Lesz egyáltalán hideg, havas telünk? Már nem is olyan a tél, mint a mi gyerekkorunkban volt, pedig nagyban hozzájárult a hó és a hideg a karácsonyi hangulatunkhoz. Most is milyen jó lenne nemcsak a... »

Fajankó, a kelet-közép-európai Pinocchio

A kelet-közép-európai Pinocchio nem komisz, hazudozó gyerek, hanem egy sodródó infantilis felnőtt, akinek igencsak kevés beleszólása van a saját életébe. Ebből humoros könyvet írni gyerekek számára cseh virtus. Vojtěch Mašek és... »