Ajánló

Bébi úr újra munkában – vadonatúj részek a Minimaxon

Az elmúlt évek bizonyítják, a Minimax jó döntést hozott a DreamWorks-mesecsomag megvásárlásával. A csatorna magas színvonalú szórakozást kínál a 4-12 korosztály számára olyan méltán népszerű filmadaptációs sorozatokkal, mint a... »

Újra indul a Gyerek Sziget

A pünkösdi hétvégén, június 4-5-6-án indul, és további két hétvégén várja az apró fesztiválozókat és szüleiket - két év szünet után -  az ingyenes Generali Gyerek Sziget, a megszokott helyen, a Hajógyári-szigeten. »

Űrutazás, mesehősök és tengernyi játék – Anyák napi családi hétvége a KidExpón

Ha felhőtlen kikapcsolódásra és változatos programokra vágysz az anyák napi hétvégén, akkor a KidExpo a tökéletes választás. Az ország legnagyobb kisgyerekes szülőknek szóló rendezvényén a család egyetlen tagja sem fog... »
címke:ajánló

Védőháló krízishelyzetben - az Egyedülálló Szülők Klubjának elnökével, Nagy Annával beszélgettünk

A krízishelyzet mindannyiunknak mást jelent: lehet átmeneti probléma az életünkben, lehet mindenkit érintő, mint egy Covid-járvány. Vannak azonban, akik egyedülálló szülőként, szinte folyamatosan krízishelyzetben találják... »

Megnyílt a budai Egyszülős Központ a Magyar Jakobinusok terén az egyszülős családok világnapján,

Megnyílt a budai Egyszülős Központ a Magyar Jakobinusok terén az egyszülős családok világnapján, hétfőn »

Jótékonysági koncertet tartanak csütörtökön a Szent István-bazilikában

Békeima címmel tartanak jótékonysági koncertet a menekültek megsegítésére a budapesti Szent István-bazilikában március 24-én, csütörtökön, este fél nyolctól - tájékoztatta a Katolikus Karitász az MTI-t.   »

Nem lehet betelni vele

A telhetetlen hernyócska, Eric Carle könyve azok közé a művek közé tartozik, melyekben nem az aprómunka vagy a kunszt teremti meg azt az extra értéket, amit a legjobb könyvektől várunk, hanem egy darab kivételesen leleményes... »

Leltár egy élet gazdag óráiról

Rébecca Dautremer nem gyerekkönyveket alkot, de nem is felnőtteknek, könyvei nem célzottak, egyetemesek. Valószínűleg kíváncsi megfigyelője annak, hogy képei kiből mit váltanak ki, és bizonnyal örül minden új olvasatnak.... »

Az élet… utat talál magának

Középiskolás korom óta több holokauszttal foglalkozó regényt, képregényt olvastam. Arra már nem emlékszem, hogy mi volt az első, amit a kezembe vettem, de tudom jól, hogy mit tettem le utoljára (most ősszel), Alena Mornštajnová... »

A kor nem számít – jelige: „Békés naplemente”

A Mia és Maja, Maksai Kinga első regénye még egy olyan romkomokon és tinivígjátékokon nevelkedett felnőttnek is szórakoztató, mint jómagam. Bár az is kiderül a történetből, hogy ezt nem valljuk be nagyközönség előtt, hiszen nem... »

MÉSZÖLY ÁGNES: A PÁL UTCAI FIÚK - RAJONGÓI KÉZIKÖNYV

Ki volt a híres ál-Nemecsek? Miért szerepel olyan kevés nő a történetben? Hányan vannak a Pál utcaiak, és hányan a vörösingesek? Hogyan járhatott egy osztályba a tizennégy éves Boka és a tizenegy éves Nemecsek? Mit ehettek, mit... »

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!” címmel a Karitáció Alapítvány rajzpályázatot hirdet közel 350.000 Ft összdíjazással

A Karitáció Alapítvány Bohócdoktor csapata „Ha nagy leszek, bohócdoktor leszek!” címmel - rendhagyó módon, immár 7. alkalommal indítja útjára alkotói rajzpályázatát közel 350.000 Ft összdíjazással. A pályázat során a gyermekek... »

Egyetlen gyerek sem akar majd király lenni – de elég bölcsességet szereznek hozzá

Az árva trónörökös Matykó a róla elnevezett első regényben saját bőrén tapasztalja meg az uralkodás nehézségeit, hol vicces, hol megrázó formában. A második részben (Matykó király a lakatlan szigeten) Janusz Korczak tovább... »

A boldogság titka bennünk van

Nehéz pontosan definiálni, hogy mi a boldogság, valószínűleg mindenki máshogy írná le, hogy számára mit jelent ez a szó. Megfogalmazhatatlan. Tünékeny mivoltából adódóan sokszor csak azt vesszük észre, hogy milyen boldogok... »

HASZÁN MÍRA: SPICC/PIPA

A 17 éves Réti Iza a balett megszállottja, hetedik éve a budapesti Balettintézet növendéke. Nagyanyja, a Kossuth-díjas prímabalerina a maga erőszakos módján űzi-hajtja unokáját, hogy sikeres táncossá váljon. Az álmodozó,... »

Igazságot a női mesehősöknek!

A közgondolkodásban időről időre felvetődik a kérdés, hogy a népmesék képesek-e a mai gyerekekhez szólni? A régi népélet világa nincs-e már túl távol a mi gyerekeink hétköznapi valóságától? Zalka Csenge Virág mesegyűjteménye, a... »

„Az ököl arra való, hogy kinyíljon”

Botocska és én: jól emlékszem milyen volt az első találkozásunk, talán elég annyit elárulnom, hogy a kezemből már nem került vissza a könyvesbolt polcára. Nem tudom, hogy a szöveg vagy az illusztráció volt-e rám nagyobb... »

Okos kakahumor

Az altesti humor gyakori vendég a hétköznapjaikban egy pukizás megmosolygásától a disznó viccekig, de hogy a skála fokozataira való tekintet nélkül, mennyire lehet-e témája gyerekkönyvnek, az régóta vita tárgya. Pedig akad... »

Laura Ellen Anderson: VÁMPYR VILMA ÉS AZ EMLÉKTOLVAJ

Ismerd meg Vámpyr Vilmát, az elbűvölő vámpírlányt a sötét, borongós Noktürniából! Mert Vilma és barátai mindig nagy kalandokra vállalkoznak, ne hagyd ki egyik könyvét se! »

Zágoni Balázs: Karácsonyi kitérő

Anya, Apa és a három gyerek már előre retteg advent időszakától, mert jól emlékeznek a tavalyi karácsonyra. »