Ajánló

Alvin és pajtásai a világ „legidősebb” mókusai

ALVINNN!!! és a mókusok második évad premier október 24-én a Nickelodeonon

Az Alvin és a Mókusok rágcsálói igazi „ikonoknak” számítanak világszerte, hiszen csaknem 60 éve nevettetik meg a kicsiket és a nagyokat. Az 50-es években „zenekarként” robbant be a három dilis mókus, majd a 60-as években saját rajzfilmsorozatot kaptak, 2015 óta pedig a Nickelodeon képernyőjén folytatják kalandjaikat az aprócska rosszcsontok, ahová új évaddal térnek vissza október 24-én. Bár az ALVINNN!!! és a mókusok szereplőit alig van, aki ne ismerné, de vajon az igazi mókusokról is ennyi mindent tudnak a sorozat rajongói? A második évad premierjére készülve íme, 5 érdekesség Alvinék „valódi” megfelelőiről.

Nem csak mogyorót esznek!

Ha egy aranyos mókusra gondolunk, már szinte látjuk is, ahogy tele van tömve apró kis szája egy jókora mogyoróval vagy dióval! Persze igazából is ezek a kedvenceik, de ennél azért jóval több dolgot szeretnek. Kedvelik a fák gyökerein élő gombákat és a gyümölcsöket is, de egy igazán éhes mókus még a kukacoktól, vagy éppen a tücsköktől sem riad vissza.

Valójában is hangokkal szórakoztatják egymást

Bár a való életben nem három szólamban énekelnek népszerű slágereket, Alvinék fajtársai igazából is adnak ki kedves hangokat. Az amerikai csíkosmókus például kétféle hangon tud csipogva kommunikálni, de fütyülni is szokott, ha pedig veszélyt érez, akkor igazán hangos, úgynevezett „csettegő” hangokat ad ki: így hívja fel a társai figyelmét a bajra.

Alvinék már igazán idősnek számítanak

Alvin és pajtásai először 1958-ban jelentek meg a képernyőn, ezért ki lehet jelenteni, hogy ők a világ legöregebb mókusai! A cuki rágcsálók között már egy 3 éves példány is idősnek számit, a három rosszcsont viszont már 58 éves… viszont ez meg sem látszik rajtuk, főleg, ha eszünkbe jut, hogy egy kalandokkal teli, vadonatúj évaddal várják a kicsiket és a nagyokat október 24-én, hétfőn a Nickelodeon műsorán!

Remek hallásuk van

Szegény mókusoknak elég sok ellenségük van, hiszen a tápláléklánc alsó szintjén állnak, vagyis számos állatfaj tekint rájuk prédaként. Nagyon óvatosnak kell lenniük, hogy ne ragadja el őket egy róka, egy hatalmas sólyom, vagy akár egy kígyó – ezért kifejezetten jó a hallásuk! A tudósok például megfigyelték, hogy Amerikában a mókusok már messziről meghallják, ha egy erdei mormota jár a közelben, és már rohannak is apró búvóhelyeikre.

Rengeteg élelmet raktároznak télire

Akárcsak a hangya, a mókus is szorgalmas állat, hiszen ősszel óriási munkába fog, és tömérdek magvat és egyéb élelmet gyűjt össze a téli időszakra. Bár ilyenkor téli álmot alszik, azért néhány naponként felébred, hogy alaposan belakmározzon az elemózsiáiból, amit az odvában tárol: ezek az „éléskamrák” akár három méter hosszúak is lehetnek!

Alvin és a mókusok

ALVINNN!!! és a mókusok 2. évad premier október 24-től minden hétköznap, hétfőtől péntekig 18.05-től a Nickelodeon műsorán!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás