Ajánló

Asterix kalandjai

Asterix fia

27.

Egy reggel Asterix egy kisbabát talál a kunyhója előtt. Miután tisztázódik, hogy nem az ő gyermekéről van szó, felvetődik a kérdés, hogy valójában kik a szülei, hogyan és miért került oda. Asterix és Obelix a környékbeli római táborokban kezdi meg a nyomozást. A kicsi „őrzését” nehezíti, hogy felhörpinti a maradékot Panoramix varázsitalos kondérjából és a szupererő birtokában nem csak nem tűr meg senkit maga mellett, hanem el is hajítja a hozzá közelítő dadákat, akik – megmagyarázhatatlan indokkal – többen is önként jelentkeznek, hogy a kicsi közelében lehessenek...

A szokásos, humoros történet, a már ismert szereplőkkel. Kihagyhatatlan és vicces nyári olvasmány a gyerekeknek.

Albert Uderzo: Asterix fia 27., Móra Könyvkiadó, 2019


Asterix

Az Asterix egy francia képregénysorozat, amelyben a címszereplő, Asterix és barátai képzeletbeli ókori kalandjairól olvashatunk. A képregény írója René Goscinny, rajzolója Albert Uderzo. A főhős neve a francia eredetiben: Astérix. (A név az astérisque szóból származik, ami a "*" (=csillag) karaktert jelöli a francia nyelvben.)

Az első képregény 1959. október 29-én jelent meg, és folytatásokban több mint 30 történet látott napvilágot. Goscinny 1977-es halála után Uderzo egymaga írta és rajzolta is a képregényeket.

A történet i. e. 50 körül játszódik. (Julius Caesar i. e. 51-re hódította meg egész Galliát), hősei egy bretagne-i gall falu lakosai. Itt él Asterix is. A falu a Római Birodalom területén fekszik, de Caesar soha nem tudta meghódítani: nem utolsósorban egy varázsital miatt, ami rövid időre szuper erőssé teszi megivóját. Asterix és legjobb barátja, Obelix különféle küldetésekre indulnak az ókori világban. A küldetések során számtalan veszélyes, de még több vicces kaland esik meg velük, hogy aztán végül együtt ünnepeljék a gall falu többi lakóival egy lakomán a küldetés sikerét.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó