Ajánló

Egyetlen sejttől a köldökcsonkig – terhességről, gyerekeknek

Segítség, tesóm születik! A terhesség 9 hónapja és a kistestvér születése mindent átrendez. Gyakran nehezen élik meg szülők és nagytestvérek egyaránt, hiszen kevesebb idő és figyelem jut a korábbi "egyeduralkodóra", és már a várandósság ideje alatt is változik anya viselkedése. 

Segítséget jelenthet, ha már a születés előtt beszélgetnek, olvasnak róla, hogy mi is zajlik a pocakban. A 9 hónap című könyv ebben nyújt segítséget: egy-egy hónapot egy-egy oldalpáron foglal össze rövid szövegekben. De ezen kívül leírja például azt is, hogy miként lesz egy petesejtből kisbaba, illetve melyik hónapban mekkora, s mi mindent tud vagy érez a világból. A könyv szimpatikus vonása, hogy a baba méretét és a terhesek mindennapjait is szépen, érzékletesen ábrázolják Lizzy Stewart illusztrációi.

Ami pedig különösen szellemes és fontos a gyermeki olvasó, tesót váró szemszögéből, hogy hogyan érzi magát ez idő alatt az anyukája! Ezt mindig külön szöveg mutatja be az adott hónapnál.

A kilenc hónapot követően aztán a könyv arról is beszámol, hogy hogyan születik meg a baba, és milyen az első napokban.

A könyv végén egy ízlésesen illusztrált összefoglalót is találunk a családi élet ezen fantasztikus időszakáról, így a gyermekek egyben is láthajuk a magzat fejlődésének folyamatát!

Esther van de Paal és Courtney Adamo: 9 hónap – A terhesség időszakáról az egész családnak, Lizzy Stewart illusztrációival, Móra Könyvkiadó, 2019.
Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás