Ajánló

Játsszunk ismét operát! - Országos zenei vetélkedő középiskolásoknak

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Zeneszerzők Egyesülete - a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Állami Operaház támogatásával - Játsszunk ismét operát! címmel országos zenei műveltségi vetélkedőt hirdet a középiskolás – 15-19 éves – korosztály számára.

A szervezők tájékoztatása szerint a verseny háromfordulós. A válogató (1. forduló) az ország 19 megyéjéből, valamint a fővárosból jelentkező középiskolák hatfős csapatai számára április-május folyamán lesz, a regionális középdöntőket (2. forduló), valamint az országos döntőt – a budapesti Erkel Színházban – várhatóan 2015 novemberében-decemberében rendezik meg.


A vetélkedő anyaga az operatörténet négy évszázadát öleli fel a kora-barokktól a 20. századig. Ajánlott felkészülési anyag minden, a közkönyvtárakban hozzáférhető irodalom, illetve zenei hanghordozó, elsősorban a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége honlapjáról letölthető bőséges ismertető szöveg, zeneszerzőkről és operákról.

A zsűriben a magyar zenei élet kiválóságai kapnak majd helyet, a verseny két szerkesztője-műsorvezetője Varga Károly nyugalmazott főiskolai tanár és Magyar Kornél, a Magyar Rádió nyugalmazott vezető szerkesztője. A vetélkedő fővédnöke Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója.


A hatfős csapatok jelentkezését a varga.karoly2@gmail.com címre várják, a határidő február 28.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás