Ajánló

Leskowsky - a hangszerek valódi világa

Jocó bácsi, a népszerű töri tanár, ezúttal a Leskowsky Hangszergyűjteményről osztotta meg gondolatait.

A Mozaik Múzeumtúra iskolai programsorozatának oszlopos tagja a kecskeméti Leskowsky hangszergyűjtemény és annak vezetője, Szilágyi Áron. Minden gyerek, aki eljutott az ő állomásukra, áradozott arról, mennyire jó ez a helyszín és mennyire élvezték a foglalkozást. Nagyon szeretem a Múzeumtúra iskolai edukációs roadshowjának házigazda szerepét, azonban egy dolgot nagyon sajnálok: nem nagyon van alkalmam arra, hogy az egyes állomásokat végigjárjam, részt vegyek az ott található foglalkozásokon.

Aztán egy alkalommal úgy alakult, hogy megváltozott a struktúra: nem csak az általam vezetett Arany János kocsma kvíz, hanem az Áron által tartott előadás is bekerült a közös nagy programba, hogy mindenki részt vehessen. Tudom, sokan azt gondoljátok, hogy addig hisztiztem, amíg így nem alakult a dolog, de esküszöm, nem tennék ilyet.

Szóval végre, több hónapos közös munka után ott lehetettem Áron foglalkozásán, amiről már annyi jót hallottam. És mind igaz, amit mondtak. Ámulva, szájtátva hallgattam Áron szavait és bemutatóját, közben pedig végig tapsoltam és ritmusra járt a lábam. Áron mindig rengeteg olyan hangszerrel érkezik, amiket nem hogy nem láttam még életemben, de a nevüket sem bírtam megjegyezni. Nah, jó, a didzserudo elképesztő mérete, érdekes hangja és fura neve miatt beleégett az agyamba.

A cikk folytatását itt találod: 

Irány Kecskemét, ahol a hangszerek és a zene életre kel minden látogató számára!

Infó: Leskowsky Hangszergyűjtemény

 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKölöknet Szolidaritás