Ajánló

Lovag akarsz lenni?! Nincs is paripád!

Lehet-e egy kisfiú lovag? Lehet-e egy kislány lovag, ha egy mesei újkorban élnek? Ha nem, akkor miért igen, és hogyan (nem)? Ezekre a kérdésekre ad választ a kisiskolás gyerekeknek a Lovag leszek könyvsorozat első két kötete, A sárkányok nem tudnak úszniés a Dóra, a ló.

Vajvári J. Samu és huncut unokatestvére, Szilvána valamiféle kificamodott 19. századi angolszász várban töltik idejüket, ahol bár a felnőttek már csokornyakkendőt és cvikkert viselnek, még él még a lovagi erények emléke, no meg a középkor mesés lényei is. Samu és Szilvána igen unatkoznak. Illetve unatkoznának, ha nem egymást szekálnák, és Samu ki nem találná, hogy ő bizony Igazán Nemes Lovaggá szeretne válni. Ahhoz azonban, hogy ezt miként érheti el, nincs receptje. A két könyv története ennek a receptnek a megtalálása.

Valóban, a megoldás egészen receptszerű: egy titokzatos, varázslatos, mindig változó üzenetet hordozó pergamenre bukkannak, mely egymás iránti bajtársiasságra és nemes cselekedetekre sarkallja őket, no meg persze a lovagok kötelező kellékének, a fehér paripának a megszerzésére is.

Hol hátráltatják, hogy segítik őket a különféle lények: varacskosdisznók, sárkányok, griffek; és Szilvána bosszantó, de szerethető szülei: Lord Archilad és Lady Grizelda, akik szellemes humorral lettek megformálva, és akikben bármelyik unatkozó magyar gyermek is felismerheti saját idegesítő és kifigurázható szüleit... És, ha tanul Samu történetéből, talán még Igazán Nemes Lovaggá is válhat!

Vivian French–David Melling: Lovag leszek-sorozat, Móra Könyvkiadó, 2018.
Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás