Ajánló

LÜK – Játszva leszel okosabb

Mi ez?

A L(ogika) Ü(gyesség) K(itartás) Európa legnagyobb múltra visszatekintő fejlesztő termékcsaládja. 50 év pedagógiai tapasztalatára építő, játékos készségfejlesztő rendszer, mely egyesíti magában a játszva tanulás önfeledt örömét és gyors eredményét. Kompromisszummentes megoldást jelent az igényes készségfejlesztő játékot kereső családok számára. A tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti: megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó gondolkodás.

 

 

Miért hasznos?

A nyolcvanas évek óta egyre több kutatás bizonyítja, mennyire meghatározóak a későbbi tanulási képességek szempontjából az első néhány évben szerzett tanulási élmények, ezért a szülők mind nagyobb része kezeli hangsúlyosan már az óvoda előtt és alatt is gyermeke játékos fejlesztését. A kicsiket érő számtalan hatás mellett fontos szempont számukra, hogy a tanulás természetes, játékos formában, mintegy észrevétlenül történjék. Mindezt együtt biztosítja az óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt ideális LÜK termékcsalád 3 és 14 éves kor között. A LÜK a legfontosabb képességeket fejleszti, óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt ideális eszköz.

 • Segítségével az óvoda játékossága továbbvihető az iskolai oktatásba.
 • Játékba bújtatott tanulást biztosít.
 • A visszahúzódóbb gyerekeket is motiválja, mert a kicsi önállóan ellenőrizheti tudását, és korrigálhatja az esetleges hibát, így csökken a kudarcélmény és a frusztráció.
 • Az egyénileg végezhető ismétlések stabil tudást, biztonságérzetet nyújtanak.
 • Egyéni vagy csoportos felhasználása is lehetséges.

 

Hogy kell használni?

A játék egy önellenőrzést segítő biztonságos, kemény műanyag ellenőrzőtáblából, az ún. LÜK OKOSTÁBLÁ-ból (hat, illetve az iskolásoknak tizenkét műanyag lapocska) és a hozzá választható, több mint 100, különböző témájú füzetből áll. A tábla egyszeri megvásárlása után szabadon válogathatnak a legkülönfélébb tematikájú füzetekből a gyermek érdeklődésének, fejlesztési igényeinek függvényében. A 24–32 oldalas füzetek egyszerű, következetes, könnyen követhető felépítésükkel a készségfejlesztés ideális eszközei.

 

Kinek mit?

BambinoLÜK – a legkisebbeknek

Az óvodáskorú gyerekeket ötéves korukig a manipuláció öröme mozgatja leginkább – mindent megfognak, minden cselekvést vagy cselekvéssorozatot fáradhatatlanul ismételnek, az ismétlés által tanulnak, ez jelenti számukra az örömöt, és erősíti biztonságérzetüket is. Fontos időszak ez a szem–kéz koordináció és az ujjak finom mozgásainak – a későbbi íráshoz és olvasáshoz szükséges adottságok – fejlődése szempontjából. Mindezek ismeretében fejlesztették ki a BambinoLÜK termékcsaládot. A gyorsan megoldható, egyre nehezedő feladatok egyidejűleg fejlesztik a gyerekek logikai készségét, szókincsét, tér- és időbeli, ok-okozati összefüggések felismerését, illetve a műanyag lapocskákkal történő játék biztosítja a kézügyesség fejlesztését.

 

 

PocketLÜK – mikor érünk már oda?

A műanyag táblára rögzített cserélhető füzetke feladatait a műanyag vázon levő kis karok segítségével oldhatja meg a gyermek és ellenőrizheti azok helyességét. A zsebnyi méretű, 24 oldalnyi szórakoztató feladat hasznos és okos társ lehet utazáskor, várakozáskor.

 

 

 

 

MiniLÜK – játszva is lehet

A LÜK termékcsalád a német nyelvterület közoktatásában elterjedt oktatási segédeszköz, az oktatás szerves részeként intézményesült az elmúlt évtizedekben. A magyar pedagógusok közreműködésével készülő fejlesztőfüzetektöbb mint százféle LÜK füzet kapható – az új Nemzeti Alaptanterv szerinti követelmények figyelembevételével dolgozzák fel az anyanyelv, a matematika, az idegen nyelv témaköreit, illetve kínálnak rengeteg ötletes logikai, koncentrációfejlesztő feladatot, iskolai tananyaghoz kapcsolódó segédletet, játékot.

Ezek egyben tematikus foglalkoztató kiadványok, rejtvényfüzetek – tantárgyhoz kapcsolódóan is –, melyekkel megoldható a tanórai differenciálás, színesíthető a napközis foglalkozás, és játékká válik az otthoni gyakorlás.

Legfontosabb jellemzőjük a kompetenciaközpontúság, ami a gyerekek különböző adottságait és a pedagógusok eltérő igényeit egyidejűleg szolgálja.

 • Osztályonként és tantárgyanként elérhető feladatsorok.
 • Részképességeket fejleszt.
 • Egyéni vagy csoportos felhasználása is lehetséges.
 • Otthoni és iskolai gyakorlásra egyaránt alkalmas.
 • A szabályok egyszerűek, gyorsan megtanulhatóak.
 • A feladatok fokozatosan nehezednek.
 • Jól hasznosítható a differenciált oktatásban is, a különböző nehézségi szintű feladatok variálásával.
 

ORSZÁGOS LÜK-bajnokság

Évről évre mintegy 10.000 kisiskolás vesz részt a LÜK-bajnokságon, mely országszerte minden általános iskolában meghirdetésre kerül.

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás