Ajánló

„Nem fogok soha sört inni, mert anya sokat sír, ha erről beszél”

– a WMN cikkét ajánljuk.

A hatéves kislányt elviszik a nagypapájához. A hatéves kislány nagypapája szól, hogy lemegy a boltba, addig várjon szépen otthon. A hatéves kislány örül, mert most hagyják először egyedül, és ez azt jelentheti csak, hogy őt már nagylánynak tartja a nagypapája. Pedig egészen mást jelent. 

Egy órája mehetett el papa. Ez nem biztos, mert még nem ismerem az órát. Azt tudom, hogy a nagymutató jelzi a perceket, a kicsi meg a másodperceket. Na, most belezavarodtam. De egy óra már biztosan eltelt. Megkérdezte, hogy nem szeretnék-e gesztenyepürét enni, olyat régen csináltunk. Mondtam, hogy de. Arról hallgattam, hogy erre a közös gesztenyepüré-evésre nem emlékszem.

Hatéves vagyok, nem sok minden történt velem, de azokból is kevés dolog maradt meg. „Játsszál addig, mindjárt jövök, itt van a sarkon a bolt.” Kinézek az ablakon, megjegyzem a sarkot, amit mutatott, közben nagyon izgulok, mert nem hagytak még egyedül sosem. Alig várom, hogy egyedül legyek a házban. Papa már nagylánynak gondol, és ez büszkeséggel töltött el.

Először vicces ez az egész, és eljátszom, hogy őrzöm a házat, aztán azt, hogy az enyém a ház, de mindkettőt hamar megunom. Játékot nem hoztam magammal, csak egy rajztáblát, de azon addig rajzolgattunk, amíg papa is itt volt. Aztán papa benyúlt a hűtőbe, és elővette az innivalóját. Sör.

Onnan tudom, hogy anya mindig elmondta, hogy sosem ihatok majd. Mert benne van a véremben. Nagyon megijedtem, mert a suliban megkérdeztem, és senki másnak nem volt a vérében sör.

Aztán arra jutottam, hogy ez biztos olyan, mint a királyoknál a kék vér. Nálunk sörvér van. De azért nem fogok sosem sört inni, mert anya sokat sír, ha erről beszél.

Ülök a belesüppedős fotelben, szemezek a sötét tévével. Megpróbálom bekapcsolni, de nem történik semmi. Odakúszok az ablakhoz, vigyázok, hogy a fejem búbja se látszódjon ki. Nem szabad lebuknom. Fontos küldetésem van. Papának kell bizonyítanom. Nem sokat tudunk találkozni, havonta egyszer áthoznak anyáék. Ha jól viselkedem, akkor biztosan többet lehetek itt. Szeretem a lakását. Kicsi, de jól el lehet bújni benne.

A teljes cikk a WMN-en olvasható.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás