Ajánló

Otthon kerekíteni? – Igen!

Valószínűleg sokan ismerik a Kerekítőt mint műfajt, és sok gyerek ugrándozva, vigyorogva várja Kerekítő Manót országszerte.

Közösségbe járni szuper dolog, a gyereknek és a kisgyerekes szülőnek is jót tesz. A gyerek másra figyel, miközben a szülővel is kapcsolódik, a szülő pedig végre nem csak délután öttől van felnőtt társaságban. Mindezt pedig nagyon jól megtámogatja a Kerekítő foglalkozásokhoz kapcsolódó könyvsorozat.

J. Kovács Judit drámapedagógus válogatta a sorozat ötödik könyvének mondókáit, és ő készítette a játékleírásokat is.

Aki jár már foglalkozásra, az otthon tovább viheti a könyv segítségével az ismerősség érzését, ami – mint tudjuk – biztonságot ad a gyereknek és a kettejük közötti kapcsolatot is erősíti.

A szülők így könnyedén megtanulhatják a verseket, dalokat, mondókákat, és még az is lehet, hogy kedvet kapnak egy foglalkozáson való részvételhez.

A könyv tartalmilag és formailag egyaránt szólhat a csecsemőkhöz, de az óvodás kisgyerekekhez is, ezért hosszan kísérheti fejlődésüket, aktívan hozzájárulva ahhoz. 

Egy kisgyerekkel együtt énekelni, mondókázni igazi együtt töltött minőségi idő, amibe nem minden szülő érzi magát komfortosan. De nincs is ezzel semmi baj, hiszen ez a könyv éppen ezeknek a szülőknek lehet a legnagyobb mankó. Idővel pedig már mi magunk fogjuk a dalokat, mondókákat magabiztosan verselni – ha nem is egy foglalkozáson, de a négy fal között biztosan.

A CD-melléklet a zenei nevelés részeként támogatja a könyv tartalmát, ami még színesebbé teszi az együtt töltött időt.

A könyv illusztrációját – a már jól ismert Kerekítő Manót és társait – Kállai Nagy Krisztina készítette. A figurák szinte életre kelnek, így a képeskönyvként is funkcionáló könyv vizuálisan is sokat ad. A grafikákról még a legkisebbekkel is lehet beszélgetni, sőt mi magunk is tovább kerekíthetjük a történeteket általuk.

 

 

 

 
Címkék: Ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás