Ajánló

Philip Reeve: Luccka és a Móka Hold

Könyvajánló.

Philip Reeve író (aki a – részben – Peter Jackson-féle Ragadozó városok film miatt hamarosan sokkal híresebb lesz nálunk is, mint eddig) és Sarah McIntyre illusztrátor közös, Káprázatos kalandok címen futó sorozatának negyedik része ez a könyv. A sorozat az angol nyelvterületeken middle-grade-ként emlegetett, kb. 8-13 éves korcsoportnak készül, de én felnőtt fejjel is meglehetőst élvezem.

 

Humoros ifjúsági regények ezek, melyeket elvileg nem köt össze semmi, mindazonáltal számos apró utalást rejtett el a rajzoló az összes könyvben az összes többi könyvre. Ez is ad neki valami sajátos fűszert, amiért lehet szeretni.

Luccka egy ott felejtett tojásból kelt ki a Móka Hold nevű vidámpark bolygón. A kislányt befogadta a színes közösség, és a furábbnál furább figurák sajátjukként nevelik őt. Jó barátja az összes mutatványos és játéküzemeltető, de a lányka leginkább arra vágyik, hogy a karbantartó páros, Pamats és Csíz bevegye őt harmadiknak. Erre mondjuk nincs sok esély, tekintve, hogy Luccka még kicsi az ilyesmihez, arról nem is beszélve, hogy történetünk kezdetén a vidámpark egyik játéka lerobban – aztán egyre-másra több is, s van, ami nem is le, hanem egyenest föl… Szóval jókora kalamajka kezd kialakulni, és miért ne pont ekkor érkezzen meg egy hivatalos vidámparkellenőr a Galaktikus Tanács Szabadidőért és Szórakozásért Felelős Albizottságától…?

A történet és a rajzok egyaránt pörgősek és vidámak, olvasni és nézegetni egyaránt élmény ezt a könyvet. Azért a kedvencem továbbra is a Sen és a száguldó szán marad, mert abba jó adag mondanivalót is szőtt a két alkotó. Amivel nem azt akarom mondani, hogy olyan nincs a többi részben, csak az valahogy fajsúlyosabb volt.

forrás: ekultura.hu / Uzseka Norbert / 2018.02.02.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás