AjánlóProgram

A kutyaszánozástól a jég-korfballig –Téli Sportágválasztó

A Téli Sportágválasztón január 18-án délelőtt 10 és este 8 óra között 16 mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a Városligeti Műjégpályán, így mindenki megtalálhatja a neki való téli sportágat. A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A vasárnapi ingyenes rendezvénnyel a szervezők azt szeretnék bebizonyítani, hogy a tél sem lehet mentség a lustaságra. Egy friss OECD felmérés szerint ugyanis a közösség 30 európai tagállama közül Magyarországon a legmagasabb az elhízottak aránya. Az elhízás komoly kockázatot jelent az egészségre, többek között növeli a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a magas vérnyomás kialakulásának esélyét. Aki fizikailag aktív, máris jelentősen csökkentette az infarktus, a cukorbetegség, a depresszió vagy éppen a mellrák kockázatát.

A Téli Sportágválasztón az érdeklődők a korcsolyasportok, a síelés, a snowboard, a sífutás és a biatlon mellett kevésbé ismert, de annál izgalmasabb sportágakat is kipróbálhatnak. Lesz például kutyaszánhajtás, bandy, curling, jégvitorlázás, versenybob és versenyszánkó, sőt, a világon először itt mutatkozik be egy új sportág, a jég-korfball is. Ha az időjárás engedi, egy igazán látványos program is színesíti a rendezvényt, hiszen a Téli Sportágválasztón rendezik meg a III. Big Air Bag és I. Slide Jam snowboard- és síversenyt, ahol a versenyzők elkápráztató ugrásokat, trükköket mutatnak be a levegőben. Emellett szakemberek adnak tanácsot arról is, hogyan lehet télen biztonságosan futni, bringázni, túrázni.

A „Gyere korizni!” program minden órában csoportos korcsolyáztatást tart 4-7 éves gyerekeknek, profi oktatókkal. Sebestyén Júlia kiemelte, hogy a műkorcsolyázók hivatalos versenyprogramjaikból mutatnak be ízelítőt. Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági szakágának szövetségi kapitánya hangsúlyozta, hogy rövid- és hosszúpályás gyorskorcsolya bemutatókra is számíthatnak a jelenlévők. Pulai Imre, kenus olimpiai bajnok a rendezvényen a versenyszánkó és versenybob rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket.


A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Téli Sportágválasztó a Műjégpálya jégfelületének egy elkerített részén és a mögötte található betonos területen foglal helyet. A belépődíjas közönségkorcsolyázás a Városligeti Műjégpálya nyitvatartási idejében zavartalanul üzemel a Téli Sportágválasztó idején is.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó