AjánlóProgram

A pesti zsidónegyed gyerekeknek

könyvbemutató

A kultúrAktív Egyesület környezeti neveléssel foglalkozó Tiéd a város könyvsorozatának legújabb kiadványa Budapest történelmi zsidónegyedével, a VI. és a VII. kerület belső részeivel foglalkozik. A gyermek olvasók a sorozat negyedik helyszíneként, Pécs, Eger és Sepsiszentgyörgy után ezúttal egy fővárosi kerülettel ismerkedhetnek meg a foglalkoztató könyv segítségével, játékos feladatokon keresztül.

A 2013 elején megjelent kötethez a Negyed6Negyed7 Fesztivál keretein belül, a BUPAP – Budapest Pop Ap szervezésében Szolga Zsófia, a kötet szerzője vezetésével interaktív séta is kapcsolódik, melynek módszertanát a könyvbemutatót megelőzően, 16.00-tól mutatják be gyermekek közreműködésével a városnegyed szívében, a Klauzál téren.

A könyv és a hozzá kapcsolódó séta célja egy komplex városkép közvetítése, melyben helyet kapnak az építészeti értékek, a zöld felületek, a szubjektív városkép, a multikulturális lakosság, valamint a városi intézményrendszer és infrastruktúra bemutatása. Célja továbbá, hogy a gyerekek ne csupán időben és térben elszigetelt részekként fogják fel városukat, hanem szerves egészként tekintsenek rá.

A BUPAP Pesti zsidónegyed gyerekeknek című sétáján a bemutatott kiadványhoz kapcsolódva, a szerző, Szolga Zsófia vezetésével a gyerekek interaktív módszerekkel a pesti zsidónegyed egy-egy jellegzetes helyszínével ismerkedhetnek meg, ezáltal betekintést nyernek a városrész történetébe és jelenébe.

Külön érdekesség, hogy a sétán kizárólag gyermekek vehetnek részt, a szülőknek alternatív programot biztosítunk.

A könyvbemutató időpontja: 2013. március 19., kedd, 17.00
A bemutató helyszíne: Massolit Books & Café (Budapest VII. kerület, Nagy Diófa utca 30.)

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás