AjánlóProgram

Ádvent a Vajdahunyad várban

Városligeti tó partján magasodó Vajdahunyad várában felépített karácsonyi álomvilág remélhetőleg nem csak a gyerekeket varázsolja el.

Az Advent közeledtével rövidülnek a napok, zordabbá válik az időjárás, és az emberek lelkét egyre inkább betölti a fény és a melegség iránti várakozás.

A Vajdahunyad vár udvarán felállított színpadon koncertek, utcaszínházi produkciók pezsdítik a hangulatot, fellép a Mystery Gang, Gryllus Vilmos, Tóth Vera és az Éles Gábor Trió, a Besh o droM, a Téka és a Tatros zenekar és még sokan mások. Lesz Luca napi Pásztortalálkozó, ahol pásztorjátszók és a hagyományos pásztor mívességet képviselő mesterek is bemutatkoznak.

Különleges irodalmi csemegének ígérkezik a Könyves Szövetség szervezésében a könyvvásár, Irodalmi pódium és a Kávéházi Szegletben megrendezett könyvbemutatók.

A rendezvény ideje alatt hétről hétre csütörtöktől vasárnapig délelőtt 11 órától a Mezőgazdasági Múzeum különtermében, a Mézeskalács Palotában bábszínházi előadások mézeskalács műhely és hagyományőrző mesterségek játszóháza várja az iskolai, óvodai csoportokat és családokat.

Délelőttönként művészeti iskolák produkciói szórakoztatják a közönséget.

A rendezvény szervesen kapcsolódik a Városliget egyéb látványosságaihoz, így hétvégenként Mikulás hintóra ülve látogathatjuk meg a környék egyéb kulturális helyszíneit, így eljuthatunk a Közlekedési Múzeumba, az Állatkertbe, a Szépművészeti Múzeumba és a Széchényi Fürdőbe. 

A Vajdahunyad várában megrendezett adventi vásár hétköznapokon délelőtt 11-től este 8 óráig, hétvégeken 10-től este 8 -ig óráig várja a látogatókat.

További részletek itt.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás