AjánlóProgram

Akár egy ovis is építhet robotot a Kutatók Éjszakáján!

Az Ericsson Magyarország ebben az évben is nagy dobással készül a szeptember 25-i Kutatók Éjszakájára. Az idei esztendő nagy újdonsága az Ericsson Roboskicc Challenge, ahol a lehető legkülönlegesebb, legérdekesebb és legváltozatosabb rajzoló robotok, a „Roboskiccek” a világ legnagyobb, rajzoló robotjainak kialakított rajzvásznán este 19 órakor készülnek rekordot dönteni az egyszerre, egyidőben való rajzolással.

A leginkább újrahasznosított anyagokból készülő roboskiccek az Ericsson Roboskicc Challenge workshopjain direkt erre az alkalomra készülnek. A több vidéki városban és Budapesten is zajló műhelyfogalkozások során minden érdeklődő megépítheti a saját firkarobotját a hozott vagy a helyben lévő anyagokból, de a Kutatók Éjszakája estéjén, a helyszínen is lesz lehetőség a robotok összeszerelésére.

Az eseményre több korosztály nevezéseit várja az Ericsson, mivel egészen egyszerűen elkészíthetők ezek a robotok, akár óvodások és kisiskolások is elindulhatnak. A profiknak szóló Roboskicc Network kategóriában viszont már olyan robotokat kell készíteni, melyek az Ericsson profiljához illően hálózatba kapcsolva működnek, kommunikálva a környezetükkel.

Az Ericsson K+F Központjában a Kutatók Éjszakáján számos egyéb izgalmas program is lesz: távirányítású markoló, okos kosárlabda, okospapír, a mindig teltházas Öveges Tanár úr utódainak látványos fizikai kísérletei, a kutatók hobbijai: drónok, vasúti modellek, önjáró autó, 3D nyomtatás, polgári repülésszimuláció. Bemutatkozik a BME és az ELTE is, hoznak beszélő robotot, lehet okostelefonnal gombfocizni és kideríteni, hogy mit is rejt a varázsdoboz. Idén is az Ericsson ad otthont az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny győzteseinek, emellett először lesznek játékos programjaikkal jelen a Nők a Tudományban Egyesület, a Skool és a Mensa HungarIQa.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X Border Flex Lite és Granudacyn - Mölnlycke