AjánlóProgram

Államigondozott gyermekek focikupája

Nevelőszülőknél és gyermekotthonokban élő, 10-12 éves gyermekek vehetnek részt idén a világ legnagyobb, gyerekeknek szóló futball tornája, a Danone Focikupa a Gyermekekért hazai fordulóiban.

A Danone Focikupa a Gyermekekért, a világ legnagyobb, gyerekeknek szóló futball tornája, amelyet 15 éve rendez meg rendszeresen a vállalatcsoport, eddig világszerte mintegy 2,5 millió gyermek vett részt rajta.

A Focikupa nemzetközi fővédnöke Zinédine Zidane, Magyarországon pedig Szántó Dávid sportriporter és műsorvezető vállalta az országos nagyköveti tisztséget.

Őket érinti

Ma Magyarországon közel 200.000 gyermek él veszélyeztetett körülmények között, közülük 22.833-an állami gondoskodásban: 14.519 gyermek nevelőszülőknél, 8.314 fő pedig gyermekotthonokban. A gyerekek negyede (24%) 6-11 év közötti, akiket a 2014-től életbe lépett rendelet szerint elsősorban nevelőszülőknél helyeznek el.

Magyarországon az MLSZ Grassroots programjának támogatásával, az Egészséges Életmódért Sportalapítvány szakmai közreműködésével megvalósuló kupa részeként Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szombathelyen, valamint Budapesten szerveznek előválogató mérkőzéseket az állami gondoskodásban vagy nevelőszülőknél élő fiatal sportolókból álló gyerekcsapatoknak. A hat városban zajló előválogató győztesei júniusban, az Európa-bajnokság első csoportmérkőzéseivel egy időben, Budapesten mérkőznek meg egymással.

Jöjjön el és szurkoljon a gyerekeknek!

A mérkőzések bárki számára szabadon látogathatók, a szurkolók számára külön programmal is készülnek a szervezők. Az MDOSZ, a program stratégiai partnere segítségével a látogatók megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás alapelveivel, részt vehetnek testtömegindex mérésen, a gyerekek számára pedig egészséges joghurtokért zajló, játékos kvízt és sportfoglalkozásokat biztosítanak. Az első rendezvényt április 16-án, Debrecenben tartják.

Az idei program döntőjét Párizsban rendezik meg, ezt megelőzősen 32 országban szerveznek helyi mérkőzéseket 10-12 évesekből álló labdarúgó csapatok részvételével. A helyi csoportmérkőzések és döntők április és június között zajlanak, minden országból egy csapat képviselheti hazáját a világkupán.

 

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás