AjánlóProgram

Anyu, most megírhatod a történeted!

A kikapcsolódás az idei Terézanyu pályázat témája, amelyre március 20-ig várják a nők önmagukra szánt idejéről szóló személyes történeteket.

A Terézanyu pályázatra tavaly rekordszámú, több mint 500 írás érkezett, amelyekben arról vallottak a nők, hogy mit jelent számukra a munka. Az írások többsége arról szólt, hogy a nők szinte minden idejét leköti a család és a munka, így szinte semmi idejük nem jut magukra. Erre a problémára szeretnék felhívni a figyelmet idén a szervezők - olvasható a felhívásban. A női "kimenővel" szembeni társadalmi előítélet és a túlhajszoltság következtében kialakuló egészségügyi problémák mellett a szervezők azt is felismerték, hogy sok nő életében az elmagányosodás is létező probléma. Ebben a közösséghez való tartozás segíthet, így idén az egyéni sorsok mellett várják azok történetét is, akik egy közösséget létrehozva vagy ahhoz csatlakozva teremtették meg maguknak a feltöltődés lehetőségét.


A kiírók a három díjazott közösségi történetből filmet készítenek, a legjobb egyéni írások számára pedig megjelenési lehetőséget biztosítanak.
A pályázat kiírói idén is őszinte vallomásokat várnak és a sikertörténetek mellett a megoldáshoz vezető útra is kíváncsiak. Az írásokat egyes szám első személyben kell megírni, terjedelmük maximum 5000 karakter lehet.
A nyerteseket a zsűri tagjai - Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője; D. Tóth Kriszta; Dobó Kata színésznő; Pásztor Anna énekesnő és Rácz Zsuzsa író választja ki.

A felolvasással egybekötött díjátadó március 31-én lesz.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kölöknet Könyvfesztivál és vásár