AjánlóProgram

Bemutatkozik a Pszinapszis

A Pszinapszis Európa legnagyobb kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye, melynek célja a pszichológia tudományának képviselete, terjesztése, elfogadtatása a laikus nagyközönség körében.

A rendezvényen a szakma nagyjai – mint például Bagdy Emőke vagy Pléh Csaba – adnak elő a legkülönfélébb témákban, például párkapcsolatokról, gyermeknevelésről, szexualitásról, társadalmi jelenségekről, méghozzá a legfrissebb tudományos eredményekre támaszkodva, mégis közérthető hangon. Az előadások mellett változatos műhelyfoglalkozásokon, workshopokon is részt vehetnek az érdeklődök, ahol saját szemükkel pillanthatnak be a „színfalak mögé”, és megtapasztalhatják, hogyan is működnek a különféle terápiás és önismereti módszerek.

A Pszinapszis idén ünnepli jubileumi 15. születésnapját, a főcíme pedig Határok nélkül, így témái ennek megfelelően a határok köré szerveződnek. A program sok tekintetben foglalkozik az én határaival és azok veszélyeztetésével, valamint a határok csoportban történő feloldódásával.

Ugyancsak szerepet kap a pszichológia és határtudományainak kapcsolata, a tudományok közti határvonalak lebontásának lehetősége.  Az előadások között megjelennek a csoportközi határok, és az azokat mozgató dinamika. Szó lesz az egészség és a betegség közötti határvonalról, illetve annak mesterkéltségéről. A rendezvény idei célja az „ország határainak megnyitása” is, azaz külföldi csoportok is érkeznek az angol nyelvű előadásokra, workshopokra.

A rendezvény nem csak tudományos, hanem színes kulturális programmal várja a látogatókat: napközben kiállítások, performanszok, színházi előadások láthatóak, este koncertek, stand-up comedy szórakoztatja a vendégeket.

A XV. Pszinapszis egyik legnagyobb újítása, hogy külön szekciót hozott létre az iskolákban alkalmazható pszichológiai módszerek bemutatására. A szekció célja bemutatni, miben és hogyan tud segíteni a pszichológiai a közoktatásban. E célból különböző módszerekkel dolgozó, kis- vagy nagycsoportokra szabott sajátélményű műhelyfoglalkozások várják a középiskolás tanulók csoportjait, melyek során a tanulók megismerkedhetnek a stresszkezelés és a kommunikációfejlesztés egy-egy módszerével, illetve részt vehetnek különféle önismereti csoportokon.

A részletes program itt olvasható.

Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, 1131 Budapest, József Attila tér 4.

Időpont: 2011. április 15-17-ig

További információért kattintson ide.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás