AjánlóProgram

Csilingelő Együttes

2010 januárjában gyermekdalokat játszó együttes alakult Hatvanban. Nemcsak szórakoztatják a kisgyermekeket, de műsoraik közben meg is mozgatják őket. Olyan zenét játszanak, ami 0-10 éves korig leköti a gyerekeket.

Repertoárjukban sok ismert gyermekdal van, de számtalan gyerekverset saját maguk zenésítettek meg. Koncertjeik interaktívak, hiszen az ének mellé mozgás is társul, így a közönség nemcsak hallgatója, hanem résztvevője is a rendezvényeknek.

Az együttes tagjai: Birkás Ildikó, aki hegedűn játszik és énekel, valamint Juhász Zoltán, aki szintetizátoron és gitáron ad elő dalokat.

Birkás Ildikó már régóta foglalkozik a gyerekekkel, hiszen kezdetben a hatvani Zeneiskolában tanított előképzőt és szolfézst, majd Aszódon az Evangélikus Gimnáziumban ének-zenét. Öt éve tart számos helyen Dúdoló és Csilingelő foglalkozásokat, valamint a Musical Club 60 művészeti vezetője.

Juhász Zoltán ez idáig egy rock együttesben gitározott és billentyűzött, de kisfia születése után már inkább a családjának szenteli az idejét.

Mindketten fontosnak tartják, hogy minél hamarabb találkozzon a baba vagy kisgyermek harmonikus, de egyben ritmusos énekkel, mondókákkal, mert a zenétől kapott lüktetéssel kialakul bennük egyfajta biztonságérzet, öröm, és nem utolsósorban, kiválóan oldja a szorongásokat.

Hogy mi is az a Dúdoló, Csilingelő, Csilingelő Hegedű?

A Dúdoló és Csilingelő fejlesztő foglalkozások, ahol nemcsak a ritmusérzéke és hallása fejlődik a gyermeknek, hanem mozgásfejlesztő játékok segítségével és rendszeres alkalmazásával a test teljes koordinációs összehangolódását, a biztos egyensúlyozás képességét is fejleszti. Ennek következtében alakulnak ki a precízebb izommozgások, azaz a finommotorika, amely elengedhetetlen feltétele az írástanulásnak.

Minél több dalt tanulnak a gyerekek, annál jobban fejlődik az emlékezetük is, hiszen nemcsak a dallamot kell megjegyezniük, hanem a szöveget, játékszabályokat, a hozzátartozó mozgásokat is. Mindkét foglalkozás elengedhetetlen hangszere a hegedű. Fontos, hogy a gyermek minél korábban megismerkedjen a hangszerek varázsával.

Csilingelő Hegedű foglalkozás hároméves kortól ajánlott, a hangszeres játék játékos elsajátítása.

A foglalkozások Budapesten és Hatvanban folynak.

További információ a Csilingelő weboldalán található.

A Csilingelő következő koncertjei:

  • 2011. február 18. Hatvan - Farsangi koncert a Kodály Zoltán Általános Iskolában (3000, Hatvan, Géza fejedelem u 2.)
  • 2011. február 19. Budapest - Farsangi koncert a zuglói Kerekerdő Játszóházban (1147 Budapest, Telepes u. 57.)
Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás