AjánlóProgram

Hétmadár – a Katáng együttes új gyereklemeze

November közepén jelenik meg a Katáng együttes új, Hétmadár című gyereklemeze, melyen Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor, Dénes György, Gál Sándor, Kiss Anna, Kiss Dénes, Bartalis János megzenésített versei mellett, a zenekar saját szerzeményei hallhatók.

Ahogy az a Katáng együttesnél már megszokott, a megzenésített versek sora ezúttal is egy összefüggő történetté formálódik, melyben a mesebeli legény útnak indul, hogy megkeresse a hét aranytollú madarat. Vándorlása közben találkozik Ballagival, a fűszedő Boróka asszonnyal, a hétfejű Lázár-Bázárral, átkel folyón és Héterdőn, megtapasztal jót és rosszat, s mire útja végére ér, talán bölcsebb is lesz egy kicsit. A történet narrátora a népszerű színész, Fenyő Iván.

Az idén ötödik születésnapját ünneplő zenekar sajátos hangzásvilággal szólítja meg a gyerekeket. Ez a „katángos” zenei világ több forrásból táplálkozik: magába olvasztja a magyar népzene, a kelta és a balkáni zene elemeit.

A Hétmadár című lemez az igényes gyerekkönyveiről már jól ismert Naphegy Kiadó gondozásában jelenik meg. A lemezbemutató koncert, melyen vendégként fellép Fenyő Iván is, 2010. november 14-én 10 órakor kezdődik az IBS Színpadon (Budapest, II. kerület, Tárogató út 2-4.). A koncert után az új CD is megvásárolható lesz, melyet a zenekar tagjai szívesen dedikálnak.

A Katáng együttes honlapja

Hallgass bele!

A Katáng a Facebookon

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKreatív tréningek gyerekeknek