AjánlóProgram

Hozz egy sálat! – Utazás a karácsony körül

A karácsony közeledtével a Közlekedési Múzeumban a családi vasárnapon a gyerekeknek és szüleiknek lehetőségük van apró meglepetések készítésével gazdagítani az advent fényét, és gondolni azokra is, akiknek ebben nem lehet részük. Mindezt egy játékos, izgalmas foglalkozáson.

A szervezők azt kérik, aki tudja, vigye magával a már nem használt vagy megunt sálját, amitől szívesen megválna. S most lássuk, mit kínálnak vasárnapra!

Ajánlott levél

Napjainkban egyre kevesebben küldenek kézzel írt levelet, képeslapot szeretteiknek, barátaiknak. A kiállításban található postakocsik sem szállítanak ma már leveleket. Az ünnepek közeledtével azonban sok dolga akad a postásoknak is. A kiállításban található postaládát töltjük meg olyan kedves üzenetekkel, jókívánságokkal, rajzokkal, képeslapokkal, amelyeket olyan embereknek adunk, akik az ünnepeket családjuktól külön, vagy nélkülük töltik, akiknek nincs otthonuk, akik szintén megérdemelnek egy kis kedvességet, figyelmességet.

Kapj levelet a jézuskától!

A Karácsonyiposta.hu jóvoltából ma már az sem lehetetlen, hogy a gyerekek kezükbe vehetik a Jézuska nekik írt levelét. Ez a küldemény tartalmaz egy kézi betűtípussal írott személyre szóló levelet, egy pecséttel ellátott, díszes "jósági" bizonyítványt, melyben a kis gyermek jócselekedeteit sorolják fel, továbbá karácsonyi kifestő lapot vízfestékkel, esetleg könyvet.

 

 

TaPADjON!

Az ünnepek alkalmával rengetegen utaznak szeretteikhez, családjukhoz, barátaikhoz. Az utazás során, az ünnepi készülődés közepette mindenki idegesebb, feszültebb, türelmetlenebb. Tegyük a várakozást kellemesebbé, hangulatosabbá, vidámabbá! Az állomáson található padot díszítjük fel matricákkal, kedves üzenetekkel, rajzokkal!

 

Bilétázda

Veled is előfordult már, hogy egy utazás nagy őrületében, a nagy sietségben, kavarodásban elkeveredett vagy elkallódott a csomagod, összekeverted máséval, esetleg más vitte el a te csomagodat? Készíts egyedi bőrönd bilétát, hogy ez ne fordulhasson (újra) elő!

 

„Egy sima, egy fordított”- című program folytatása

A nagy sikerre való tekintettel folytatjuk a múzeum kiállításában található Dél-alföldi parasztszekerének a „becsomagolását”, beszövését különböző színes sálakkal. A hagyományos kézműves technikák elsajátításán túl a sálakat rászoruló gyerekeknek adományozunk.

 


Ünnepi Családi Vasárnap a Közlekedési Múzeumban

2014.12.14. vasárnap 10-12 óráig!

Közlekedési Múzeum XIV. kerület, Városligeti körút 11.

A programon érvényes belépőjeggyel lehet részt venni.

 

 


 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó