AjánlóProgram

Hülye robotok a Trafóban

A Bacarobo Kupa egészen különleges esemény. Aki kicsit is tud japánul, rögtön sejtheti, hogy vidám dolgok következnek, a „baca” kifejezés ugyanis japánul annyit tesz: buta, őrült, hülye.

A Bacarobót a japán Maywadenki csoport indította útjára Tokióban, a versenysorozat először 2010-ben hagyta el Japánt. A nagy sikerre való tekintettel 2011-ben újra sor kerül a nemzetközi megmérettetésre Budapesten. Ahogy tavaly, idén is szerte Európából érkeztek haszontalan, de vicces robotok – hogy közülük a tucatnyi legizgalmasabb élőben mérkőzzön meg a zsűri előtt.

A versenyen való részvétel feltétele, hogy a tervezett gép három egyszerű kritériumnak megfeleljen:
- a robotnak nem lehet semmilyen hasznos funkciója
- a robotnak annyira viccesnek kell lennie, hogy a közönséget megnevettesse
- a robotnak mechanikus meghajtásúnak kell lennie

A 2011-es Bacarobo 2.0-ra öt országból érkeztek nevezések. Az október utolsó vasárnapján, a Trafó színpadán zajló élő megmérettetésen bemutatkozik majd a Csatornaszörfös Robot, amely az ember helyett néz tévét, a Szappanbuborék-szortírozó Robot, a Gazdája Helyett Fagyit Elnyaló Robot, de lesz Hisztiző Robot és olyan is, amelyik saját maga alatt vágja a fát.

Az este folyamán a zsűri a helyszínen, élőben egy performanszba ágyazva választja ki a fellépő robotok közül a leghülyébbet, amely megnyeri a 2000 eurós fődíjat. A zsűri elnöke FÁBRY SÁNDOR, a tárgykultúra és hülye dolgok megalkotóinak neves támogatója.

A gyerekeknek 17h-tól workshopot is rendeznek a Trafó Stúdióban, ahol a saját robotjaikat készíthetik el - segítséggel (500Ft/fő). Erre a programra érdemes előre jegyet váltani, mert korlátozott a helyek száma.

Helyszín: Trafó - Kortárs Művészetek Háza 1094 Budapest, Liliom u. 41.

Időpont: 2011. október 30. este 20 óra

További információ itt található!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás