AjánlóProgram

Interaktív meseszínpad a Margitszigeten

Az előadások 2012. június 16-tól - augusztus 25-ig minden szombat délelőtt 10:30-kor kezdődnek, és ingyenesek. 3-99 éves korú, játékos kedvű gyerekeket és gyermek lelkű felnőtteket várnak bábelőadásokkal és színházi játékokkal, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad főbejáratánál.

Előadások:

2012. július 7. (szombat) 10.30 óra

Lázár Ervin: Az igazságtevő nyúl
mesejáték, 3 éves kortól

A Mesekocsi Színház előadása.

Bármilyen versenyben könnyen legyőzheti a Majom a Hangyát, mert sokkal nagyobb nála. Ha egyenlő méretű ellenfele lenne, már nem biztos, hogy ő győzne. Ha egyenlő méretű ellenfél nincs, akkor a feladatot kell a méretre igazítani. Ki tesz igazságot a Majom és a Hangya versenyében? Természetesen egy okos Nyúl és a még okosabb gyerekek. Mókával, tánccal és zenével ünnepeljük a győzelmet.


2012. július 14. (szombat) 10:30 óra

Illyés Gyula: Az állatok nyelvén tudó juhász
mesejáték, 3 éves kortól

A Mesekocsi Színház előadása.

Tibi, a juhász csuda dolgokon gondolkodik, miközben az állatok nyávogását, nyerítését, cserregését, vonítását hallgatja: „Ezek egymással beszélnek tán?” Jó is volna megtudni! Egy napon érdekes eset történik vele, egy kis kígyóval és annak anyjával. Lesz is belőle nagy gondja, galibája a juhásznak. Még az élete is veszélybe kerül. Asszonykáját úgy szereti, az életét is oda adná neki. De az is szereti ám az Urát, így juhászunk talán megmenekülhet. Persze csak ha segítenek a gyerekek is.


2012. július 21. (szombat) 10.30 óra

Apró Színház: A Titentó madár
északi mese szerelemről és igazságról, 3 éves kortól

A mese, amit tollal és pamaccsal írtak.
A gonosz varázslóról, aki elvette a király szemefényét.
A királyról, akit becsaptak.
A királylányról, aki udvari bolonddá változott.

Az Apró Színház különböző kultúrák értékeinek felkutatásával, feldolgozásával foglalkozik, azok autentikus hagyományaiból merítve egyedi formanyelv kialakítására törekszik. A kétszereplős interaktív előadást bábfoglalkozás zárja.


2012. július 28. (szombat) 10.30 óra

Görbetükör Színi Társulat: Piroska és a farkas

Kovács Robi foglalkozását tekintve: színész, műsorvezető. A nézők többsége A világ legrosszabb gyereke című ifjúsági film főszereplőjeként és a Kölyökidő című televíziós műsor tagjaként ismerte meg.

Saját társulatának matiné repertoárjából a klasszikus Grimm-mesét, a Piroska és a farkast adják elő sok interaktivitással és játékkal.
 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó