AjánlóProgram

Káprázatos újcirkuszi előadás gyerekeknek a Trafóban!

Zacskótáncosok és ventillátorok, kabát, olló, ragasztószalag, sétapálca és esernyő. Meg bábok és bábosok. Ők a főszereplői a június 5-8-ig látható Egy Főn délutánja című új cirkuszelőadásnak.

Zacskótáncosok és ventillátorok, kabát, olló, ragasztószalag, sétapálca és esernyő. Meg bábok és bábosok. Ők a főszereplői a június 5-8-ig látható Egy Főn délutánja című újcirkusz-előadásnak.

Az Egy főn délutánja a nantes-i Természettörténeti Múzeum felkérésére készült, és eredetileg mamutok és dinoszauruszok között került bemutatásra.2012-ben indult turnéra az előadás az Örvénnyel együtt, és azóta is óriási sikere van az egész világon.

2008 októberében Phia Ménard-t felkérte a Nantes-i Természettörténeti Múzeum, hogy készítsen egy darabot a „mozdulat” témájára, s mutassa be az intézményben. Ménard a szél és a képzelet világának kapcsolatát akarta megjeleníteni egy produkcióban, de a szokatlan térben új eszközökhöz kellett nyúlnia. Éjszakákat töltött az ősi vadállatok között, amikor rátalált a megváltó ötletre: ventillátorokat helyezett az evolúciótörténeti galériába, hogy életet leheljen a halott tárgyakba. A rózsaszín nejlonzacskó finoman lebegett át az egyik jégkorszaki állattól a másikig, s alakult át gyermekkorunk csodálatos, vagy épp ijesztő mesebeli alakjává. Így született meg az Egy főn délutánja című előadás első verziója, amely azóta is sokat változott. A végső produkció, amelyet a Trafó közönsége is látni fog, 2011-ben készült el, és szerte a világban turnéznak vele – ezúttal Budapesten!

 

Egy Főn délutánja / L’Apres-midi d’un Foehn

Újcirkusz/Gyermekelőadás
CIE NON NOVA (FRA)
2014. június 05. 16.00 óra, június 6-8. 11.00 és 16.00 óra
TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó