AjánlóProgram

Kistigris és Kismackó - Bemutató ovisoknak a Budapest Bábszínházban

Kistigris és Kismackó címmel mutat be előadást csütörtökön a Budapest Bábszínház. A népszerű német író-illusztrátor, Janosch történeteiből született darabot Kolozsi Angéla állította színpadra.

A Budapest Bábszínház felkérésére a történeteket Kolozsi Angéla fűzte össze úgy, hogy azokból óvodások és szüleik számára is kalandos és tanulságos előadás szülessen. A Kistigris és Kismackó a színház Játszó-terén látható. Az előadás dramaturgja Gimesi Dóra, a látványt Sipos Katalin tervezte, a koreográfus Benkő Ágnes. A zenét Teszárek Csaba szerezte, aki a produkcióban színészként is közreműködik Kovács Judit, Pallai Mara és Tatai Zsolt mellett.
 

További információk a képre kattintva!

Janosch, a német nyelvterület egyik legeredetibb író-illusztrátora 1931-ben Horst Eckert néven született. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ír, széles műfaji skálán alkot, amelyen a színdarabok és a regények is elférnek. Mintegy 150 kötete jelent meg, munkáit több mint harminc nyelvre fordították le, több báb- és rajzfilm készült belőlük. Janosch 2010-ben úgy nyilatkozott, több könyvet nem ír és rajzol, de 2013 óta a Die Zeit napilapban heti rendszerességgel jelennek meg aktuális, politikai-társadalmi töltetű karikatúrái. Első gyerekkönyve 1960-ban jelent meg. Kistigrist és Kismackót 1978-ban ismerhették meg az olvasók, a kötet magyarul Irány Panama! címmel jelent meg. A közönségsiker mellett szakmai elismerést is aratott a történet, többek között a Német Gyerekkönyvdíjjal tüntették ki.
   

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó