AjánlóProgram

Közel 3000 gyermeknek szerez örömet karácsonykor a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat  – immáron hagyományosan– idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg közel 3000 magyarországi és határon túli, rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű, rászoruló gyermeket.

December 13.
Vidám gyermekprogramok a Fővárosi Nagycirkuszban és Fóton 500 gyermek részére

December 13-án, ezüstvasárnap a Fővárosi Nagycirkuszban és Fóton, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában közel ötszáz gyermeket lát vendégül a Gyermekmentő. A cirkuszi programmal a Magyar Cirkusz és Varieté Kht. és az általa támogatott Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szeretne életre szóló élményt adni rászoruló gyerekeknek. Fóton a Gyermekmentő rendezvényén egy egész napot tölthetnek el a gyerekek vidám programok kíséretében. Játszóház, arcfestők, lufihajtogató bohóc és buborékfújó várják majd a kis vendégeket, illetve megtekinthetik a Duo La Vision artistaprodukcióját és egy filmvetítést is. A játszóházban lehetőségük lesz méhviasz gyertyát készíteni, mézeskalács házikókat díszíteni, mézeskalácsot sütni, adventi lakásdíszeket készíteni, emellett a csilingelő kuckót és a tevékeny mozgásos játszóházat is kipróbálhatják az apróságok. A szervezők mindezek mellett finomságokkal is megvendégelik a gyerekeket, akik bográcsban főtt ebédet, helyben sütött friss kalácsot, kenyeret és gyümölcsöt is kapnak. A helyszínen a Mikulással is találkozhatnak a fiatalok, emellett lehetőségük lesz élménylovagláson és kutyás terápián részt venni. A program végén ajándékokkal távozhatnak a meghívottak. A programokat az OTP Bank szponzorálja, a gyümölcsöket pedig a METRO Kereskedelmi Kft. biztosítja.

 

2015. december 16., szerda 13-15 óra
„Mindenki Karácsonya” a WestEnd City Center Cinema City mozitermében 300 gyermek részére

December 16-án 13 órától a „Mindenki Karácsonya” elnevezésű rendezvényre háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket hív meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből, hogy ezzel is szebbé és emlékezetessé tegye számukra a karácsonyt. A Gyermekmentő Szolgálat immár huszonnegyedik éve rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzatával közös karácsonyi programját. Idén a Budapesti Operettszínház musical-előadásaiból láthatnak részleteket a gyerekek. A műsor után kezdődik a várva-várt ajándékosztás, a támogatók – köztük a Gyermekmentő legnagyobb és legrégebbi támogatója, az OTP Bank – által felajánlott ajándékcsomagok átadásával. A bankon kívül a helyszínt tizenhatodik éve biztosító WestEnd is megajándékozza a gyerekeket. Az eseményen arcfestéssel és édességgel is kedveskednek a kis vendégeknek. A gyümölcsökről a METRO gondoskodik.

 

2015. december 19., szombat
Országházi Gyermekkarácsony 800 gyermek részére

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezi meg az „Országházi Gyermekkarácsony” című programot az Országházban, melyre csaknem 800 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívtak meg Magyarországról és a határon túlról. A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja majd. Részt vehetnek a Csodák Palotája programjain, válogathatnak buborékfújás, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások közül. Találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, illetve idegenvezetők kalauzolják őket végig az Országház nevezetességein és megtekinthetik az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlik majd.

 

2015. december 20., vasárnap, 11:00-14:00
MKB Karácsonyi Gyermekgála: Csajkovszkij A diótörő című mesebalettje az Operaházban 1200 gyermek részére

Az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat immár 18. éve szervezi meg közös karácsonyi programját az Operaházban, ahol Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét nézhetik meg a gyerekek. Az igazi karácsonyi hangulatot idéző előadás csodálatos muzsikája és látványa gyönyörködteti az ország különböző részeiből és a határon túlról meghívott 1200 hátrányos helyzetű gyermeket. A fiatal nézőket az előadás előtt és a szünetben kakaó, szendvics, gyümölcs és édesség várja, a darab végén pedig ajándékokkal tömött hátizsákokkal távozhatnak az Operaházból. Az 1200 gyermek részvétele A diótörő előadáson már csak azért is fontos esemény, mivel közülük sokan nemhogy az Operaházban, de Budapesten sem jártak még soha életükben. Szívet melengető érzés látni, ahogy a gyerekek hol tátott szájjal, hol mosolyogva csodálják a Ház szépségét, és elragadtatva tapsolnak A diótörő meséje láttán. A Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az élmény.

Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része az Operaházban.

Vaszilij Vajnonen és Oláh Gusztáv emlékének adózva 2015 karácsonyára a Magyar Nemzeti Balett egy újrapolírozott, a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti és látványvilágbeli elvárásainak megfelelő új kiállítással jelentkezett. Csajkovszkij varázslatos muzsikájára egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás balettigazgató koreografált új mesebalettet. Az előadást két felvonásban táncolják a Magyar Nemzeti Balett művészei. A főbb szerepekben Kim Minjungot (Mária hercegnő), Oláh Zoltánt (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Szirb Györgyöt (Drosselmeier) és Cserta Józsefet (Egérkirály) láthatják.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás