AjánlóProgram

Különc feltalálók, különös találmányok – családi nap a Műszaki Tanulmánytárban

Összeesküvés-elméletek, különös életpályák és Nikola Tesla budapesti munkássága -  az elektromosság lesz a Műszaki Tanulmánytár családi napjának témája. A nap vendége Tóth Tibor [tiboru], a Konteo blog bloggere.

A program két évfordulóhoz is kapcsolódik: Alexander Bell 140 éve szabadalmaztatta a telefonkészüléket. A Telefonhírmondó - Puskás Tivadar egyedülálló szolgáltatása - 1893. február 15-én indult el, amelynek alapját a telefonhálózat jelentette.

A Műszaki Tanulmánytár családi napján a látogatók a muzeológusokkal együtt erednek a legendák nyomába, lerántják a leplet néhány élettörténetekről és kiderül, ki is találta fel valójában a telefont.

Az elektrotechnika története sem mentes az összeesküvés-elméletektől, melyekről a Konteóblog vezető bloggere, Tóth Tibor [tiboru], tart előadást és beszélgetést (ha nem válik összeesküvés áldozatává...).

Ezen a napon az is kiderül, hogy milyen kapcsolata volt Mikszáth Kálmánnak a telefonnal és arról is, hogy melyik, a Tanulmánytárban látható eszközön találták meg a világhírű feltaláló, Nikola Tesla aláírását.

A Családi Nap folyamán az érdeklődők természetesen alkothatnak és kísérletezhetnek is.


2016. február 20.,  szombat 10.00 – 13.00

Műszaki Tanulmánytár, 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.

Teljes árú jegy: 800 Ft

Kedvezményes jegy: 400 Ft

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás