AjánlóProgram

Luca-nap

Ki mit tud a Luca-napról és az ahhoz kötődő szokásokról, hagyományokról? A Millenáris Luca-napján egész biztos, hogy mindenki - a család apraja-nagyja - tanulhat valami újdonságot.

10.00–16.00 Baba Bú-Jó– Játszóház kicsiknek

10.00–16.00 Csiribiri kézműves műhely: Luca-napi boszikészítés fakanálból, papírból, textilből és agyagból.

10.00 Mozgolódó

10.00–16.00 Luca-napi népszokások: Luca-napi népszokások megelevenítése népi játékokkal, mesékkel, mondókával, tánccal, mesével. Ma bárhol felbukkanhat a boszorkány…

11.00 A Kolompos együttes koncertje: Havi rendszerességgel mulathatnak kicsik is, nagyok is a Kolompos együttes muzsikájára. Várják szeretettel a totyogni tudó kicsiktől kezdve a nagymamákig, nagypapákigmindenkit! Elröpül a közös, egyórás mulatság, miközben hagyományainkat – a régi muzsikákat, táncokat és falubéli szokásainkat – sem hagyják feledésbe merülni.

16.00 Ciróka Bábszínház: József mondá Máriának – karácsonyi játék: A gyertyák fényében a bibliai történet elevenedik meg – a régi betlehemes hagyományok megújításával. Mint a címből is kitűnik, a Fényhozó Jézuska és a jóságos Mária mellett József, az egyszerű asztalos-, ácsmester is fontos szerepet kap: elmondás szerint az összes bábu – a mívesen faragott Figurásszekrényt is beleértve – az ő keze munkája. Mi több, ezúttal a mesét is ő mondja! Megteheti, hiszen a Kisdednek annak idején ő melegítette a fürdővizecskét.

Helyszín: Millenáris, Fogadó

Időpont: 2011. december 10. 10-17-ig

További információ itt található.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás