AjánlóProgram

Madárkarácsony és mézeskalács-készítés

Helyi termelők és kézművesek termékekeit felvonultató adventi vásár lesz december 13-án a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatási központjában, a Kócsagvárban. A rendezvényt kiegészíti játszóház, jótékonysági süteményvásár és egy mézeskalács-készítő verseny is.

2011 óta rendeznek adventi vásárt a nemzeti park központjában, a sarródi Kócsagvárban. Az elmúlt években több százan fordultak meg az adventi programon, ők elsősorban a Fertő menti településekről érkeztek. Minden alkalommal pályázat kapcsolódik az eseményhez. Tavaly újrahasznosítható anyagokból készült, ökokarácsonyfát kellett készíteniük a jelentkezőknek. Idén Ezt süsd ki címmel a Fertő-Hanság Nemzeti Parkhoz vagy a téli természethez kapcsolódó mézeskalácsszobrokat várnak. Feltétel, hogy bármilyen receptből is készülnek a mézeskalácsok, ehetők legyenek, és az ünnepi sütemény hagyományos formavilágát tükrözzék. A mézeskalácsokat a Kócsagvárban kiállítják, és nemcsak a nemzeti park munkatársaiból álló zsűri értékeli azokat, hanem a közönség is szavazhat róluk. A győztesek a nemzeti park szolgáltatásaiból választhatnak majd, ingyen mehetnek például kenutúrára, horgászatra, vagy hajnali madárlesre.

Az adventi vásáron a védjeggyel ellátott nemzeti parki termékekkel, például különféle sajtokkal, mézekkel, zölddióból készült desszertekkel is találkozhat a látogató. A csuhéfigurák, palákból megformált képek, szőttesek ugyancsak a vásár kínálatát gazdagítják. Jótékonysági süteményvásárra az édességeket a helyi családok sütik, a bevételt a sarródi óvoda kapja. A rendezvényen készítenek majd madáreleséget is, ösztönözve ezzel is a családokat a kint élő állatok etetésére. Mindezek mellett a egész nap játszóház várja a gyerekeket

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás