AjánlóProgram

Magyar animációs filmek az Arénában

Bóbita filmfesztivál

Az elmúlt évek legsikeresebb 3D-s animációs alkotásai mellett a szülők egykori kedvenc meséit, mesefiguráit is megmutathatják gyermekeiknek a szélesvásznon, felidézve a hajdani filmszínházak varázslatos hangulatát. 

A magyar animációs filmgyártás hős- és aranykorának szereplői: Mazsola és Tádé; Lúdas Matyi és a fösvény Döbrögi; Vuk, az eszes kis róka; Dr. Bubó és furcsa páciensei; Mézga Aladár és MZ/X; Frakk, Lukrécia és Szerénke, a kényes macskahölgyek; Mekk Elek; Pom-Pom és Picur, valamint Süsü ugyanúgy megelevenedhetnek a mai óvodások, kisiskolások számára, mint a jelen külföldi szupersztárjai.

A szervezők reményei szerint sok kisgyermek életében ez a fesztivál teremtheti meg a lehetőséget az első mozilátogatás élményére - sor kerül majd kifejezetten mama-bababarát, azaz félhomályban, csökkentett hangerő melletti vetítésekre is.

Az eseményre a halhatatlan mesefigurák alkotói, legendás megszemélyesítői, magyar hangjai is meghívást kaptak, velük együtt ismert művészek olvasnak mesét a gyerekeknek. Többek között Cserháti Ágnes, Gryllusz Dániel, Vinkler Róbert, Gombos Edina, Szabó Attilla.

Helyszín: Cinema City Aréna

Időpont: november 23-25.

Részletesebb információ itt található.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás