AjánlóProgram

Medvefarm Veresegyházon

Az állatok természetes környezetükben való megfigyelése a látogató számára felejthetetlen élményt jelent! Az 5,5 hektáros park 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve.

A medvék és farkasok otthonának címe: Veresegyház, Patak u. 39.

Veresegyházon 1998 november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Az 5,5 hektáros park 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve. A területen 8 darab szűk bejáratú, ám öblös mesterséges barlangot helyeztek el. Egy-egy barlangban két-három medve is pihen. A természetes élőhely minél tökéletesebb reprodukálása érdekében 1,5 hektáros fenyveserdő biztosítja a mackók számára az elrejtőzés és a fáramászás lehetőségét.

2000 nyarán farkasokkal bővült a park vadállománya. A farkasokat a maciknál jól bevált módszerrel, természetes körülmények között tartják, így az állatok korlátozás nélkül, a teljes területüket bejárhatják, s tetszőleges falkákat alkothatnak.

A Medveotthon az év minden napján nyitva tart. Hétvégén és piros betűs ünnepeken pónilovaglás, ugrálóvár, kézműves foglalkozás és arcfestés színezi a programot. A Medveotthonról és a programokról itt tájékozódhatnak.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás