AjánlóProgram

Mindent bele: hétvégén zár a Gyerek Sziget

A Gyerek Sziget ezen a hétvégén az idén utoljára szórakoztatja majd ingyenes programjaival a látogatóit, de a búcsút pazar programokkal, igazi „sztárfellépőkkel” teszi majd igazán feledhetetlenné. Két vadonatúj lemezt is hallhatnak-láthatnak élőben a rajongók: itt lesz Szalóki Ági a Körforgás című albumával és az első nagylemezes Mintapinty együttes is fellép majd.  Persze lehet majd táncot tanulni, néptáncot nézni, táncházban táncolni, fúrni-faragni, sportolni, vért adni, zenélni, állatot simogatni.

A környezettudatosságot több helyszínen is igyekeznek a szervezők beleplántálni a jövő generációjába: a United Way Placcon a gyerekeket közös alkotásra invitálják és kartondobozokból álmodnak együtt új installációkat, játékokat vagy akár új bútorokat a Placcra.

Futurobi, a jövőből visszajött kis robot segítségével megtanulhatják a kicsik, ha most nem védjük meg a környezetünket, akkor a jövőben élhetetlen lesz a bolygónk.

A FŐKERT sátorban megismerkedhetnek az érdeklődők a Budapesten egyedülálló biodiverz tanösvénnyel, megnézhetik a sünök élőhelyét, meghallgatják a méhek zümmögését és kipróbálhatják az interaktív környezettudatos játékokat. Itt nyílik majd lehetőség virágágytervezésre is.

Június 29-én 15.00-kor egy játékos zöldségmesélésre, beszélgetésre várják az érdeklődőket Bakó Eszter dietetikussal, a Zöldségmesék című mesekönyv szerzőjével – mindezt hol máshol, mint a Gyerek Paradicsomban... 

Az Alakuló Réten a Mesés Lovasudvarban látható lesz majd ifjú lovasok bemutatója, zenés lovas mesejáték, lovagolhatnak, etethetnek paripát a lókedvelő lurkók.  Azok, akik alkotni szeretnének, ezen a hétvégén is találnak erre alkalmat, hiszen számtalan kézműves program, szobrászkodás várja őket.

A kézügyesség fejlesztése mellett az elme pallérozására is lesz mód logikai játékokkal, érdekes kísérletekkel, kódfejtéssel.

Egy utolsó nagy hajrával várja a családokat az ingyenes Gyerek Sziget Óbudán, a Hajógyárin!

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás