AjánlóProgram

Nagy Sportágválasztó a hétvégén!

Május 29-30-án, pénteken és szombaton ismét több mint 100 sportág kínálja magát a díjmentes kipróbálásra a X. kerületi Merkapt Sportközpontban. Minden mozgásformánál szakemberek, edzők segítik az interaktív ismerkedést, és rögtön információkkal is szolgálnak az érdeklődőknek: milyen feltételekkel lehet elkezdeni a sportolást az adott sportágban.

Olimpiai, nem olimpiai, verseny és szabadidős, egyéni vagy csapatsportágak egyaránt képviseltetik magukat a Budapesti Nagy Sportágválasztón, felvonultatva a Budapesten vagy Pest megyében elérhető, szinte teljes sportági palettát. Szombaton díjmentes sportantropometriai mérésre is be lehet jelentkezni a rendezvény honlapján, mely vizsgálat abban tud segítséget nyújtani, hogy a 7 éves kort betöltött gyermek testalkatához milyen típusú sportágak illenek, genetikai adottságai alapján.

A tudományos megközelítés mellett a szervezők a sportágválasztásnál döntő fontosságúnak tartják az élményszerű tapasztalást, melyre a Budapesti Nagy Sportágválasztón igazán lehetőség nyílik! A temérdek számú sportág gyakorlati megismerése fantasztikus hatással van a gyerekekre, számtalan példa bizonyítja, hogy azokban is sportvágyat gerjesztenek az itt szerzett élmények, akik eddig passzívak, inaktívak voltak. Sok esetben pedig a gyerekek ösztönösen eleve ahhoz a sportághoz vonzódnak, melyhez érzékük van és sikerélményt okoz nekik. A Nagy Sportágválasztó történetében számos olyan tehetség csillant már fel, akik a rendezvényen ismerték meg az adott mozgásformát és pár év múlva, már sportáguk kiemelkedő versenyzőivé váltak.

Természetesen, ha többség szeme előtt nem az olimpiai, világbajnoki cím elnyerése lebeg, „csak” megtalálják a számukra örömöt okozó, kedvükre való sportágat és ezáltal rendszeresen elkezdenek mozogni, s egy közösségi csapat tagjává válnak az a szervezők számára ugyanolyan fontos eredmény!

A rendezvény honlapján így invitálják a látogatókat: „Ha még nem sportolsz egyáltalán vagy már tudod, hogy sportolni szeretnél, de még nem találtad meg az "igazit", itt a helyed a Budapesti Nagy Sportágválasztón! Mi biztosan sportvágyat gerjesztünk benned!”

Kalandra fel, irány a Budapesti Nagy Sportágválasztó!

Rendezvénytérkép

További információ

A NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓN MEGJELENŐ NEVES SPORTSZEMÉLYISÉGEK

Pénteken, május 29-én, délelőtt Balzsay Károly, Béres Alexandra, Kisteleki Dóra, Cseh László, Mohamed Aida és Dr. Kiss Gergely, kora délután pedig Mészöly Kálmán lesz a vendégünk.

Pénteken 13 óra körül érkezik a helyszínre az A csoportba jutott Magyar Jégkorong Válogatott több tagja is: Kóger Dániel, Sofron István, Magosi Bálint, Orbán Attila és Nagy Gergő.

Május 30-án szombaton Vajda Attila, Kökény Roland, Sáfrán Mihály, Kiss Zsolt (curling világbajnok), Harcsa Norbert, Boronkay Péter látogat ki a Merkapt Sportközpontba.

Mindkét nap lehet találkozni Rippel Ferenccel és Rippel Viktorral, akik a Rippel Brothers Akadémiával kiállítóként is részt vesznek az eseményen, illetve Nagy Ákossal, aki a Veres Győző Súlyemelő Akadémia SE képviselőivel érkezik a helyszínre a súlyemelés népszerűsítése céljából.

Kiváló kamionversenyzőnk Kiss Norbert, akinek kamionját a rendezvény teljes nyitvatartási idejében meg lehet tekinteni, pénteken és szombaton is 11 óra körül érkezik a helyszínre.

A karate sportág képviselőjeként pedig Tadissi Martial és Klima Zsuzsa is mindkét nap megtisztel minket jelenlétével.

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó