AjánlóProgram

Nagycsaládosok fesztiválja a Vasúttörténeti Parkban

Zenés, táncos és színházi produkciók is szórakoztatják a családokat vasárnap a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szervezésében a budapesti Vasúttörténeti Parkban.

Az eseményen fellépnek mások mellett a Budapesti Operettszínház művészei, a Málna Zenekar és a Babszem Társulat. A színpadi produkciók mellett a programokat kézműves foglalkozások, lufihajtogatás, interaktív gólyalábas műsor és mezőgazdasági gépek bemutatója is színesíti.

Az egyesület a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal együttműködésben szervezi az eseményt, így a rendezvényen az agrár-szakképzési rendszerben tanuló diákok is bemutatkoznak: megismertetik az érdeklődőkkel többek között a tésztafeldolgozás folyamatát, a díszasztal terítést és a virágkötészet mozzanatait.

NOE

Az 1987-ben alakult egyesület országosan több mint 250 helyi közösséggel és mintegy 14 ezer tagcsaláddal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti, az önkéntesek száma megközelíti az 1500 főt. A NOE a családos közösségépítésen és értékőrzésen túl - amelynek középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll - ellátja a családok érdekvédelmét, emellett országos és helyi rendezvényein kapcsolatépítésre és szórakozásra is lehetőséget nyújt.

 


Az első alkalommal szervezett nagycsaládos fesztivál fő üzenete a család pozitív értékeinek eleven példa általi közvetítése.

Az ENSZ 1994-et nyilvánította első alkalommal a család nemzetközi évének, ennek van idén a huszadik évfordulója.

Fotó: Vasúttörténeti Park

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó