AjánlóProgram

Óperenciás

gyermekvers- és meseillusztrációs rajzpályázat és kiállítás

Idén ötödik alkalommal nyílik meg az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezésében az óvodások és iskolások részére meghirdetett gyermekvers- és meseillusztrációs rajzpályázat kiállítása.

A pályázat lehetőséget adott a magyar népmesék világának képi megjelenítésére, mely az egyik legkedveltebb téma e korosztályok számára. A pályázat kiíróinak elvárása volt, hogy az alkotások a könyvillusztráció műfajának megfelelően készüljenek. A gyermekek szabadon választott népmeséket dolgozhattak fel, a mesékre jellemző cselekmény vagy mesehős ábrázolásával. A felső tagozatos diákok a mesék mellett népballadákat is illusztrálhattak.

A pályaművek szabadon választott technikákkal készültek, grafikai vagy sokszorosított grafikai eljárással. A felhívásra közel 700 pályamunka érkezett.

A pályázati felhívás az idén – Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából – gyermekvers illusztrációs témakörrel is bővült. Így lehetőség adódott a költő jól ismert és kedvelt gyermekverseinek képi megjelenítésére is.

Az „Óperenciás” idei legjobbjai február 15-ig tekinthetők meg az AGORA – Gyermekek Házában, hétköznap 8.00-17.00, szombaton 9.00-12.00 óráig. 


 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó