AjánlóProgram

Sárkányok és egérgyíkok a Hold Völgyéből – még nem zár a kiállítás!

Noha egyes híradásokban úgy jelent meg, hogy csütörtökön elhagyják Magyarországot a patagóniai dínók, a Magyar Természettudományi Múzeum honlapja szerint egészen augusztus 18-ig van mód az izgalmas tárlat megtekintésére.

A nemzetközi vándorkiállításon teljes csontvázak másolatai, dinófészek, megkövesedett dinoszaurusz tojások és játékos bemutatók várják a dinórajongókat.  A 16 dinoszaurusz csontváz mellett a tudományos magyarázatokat interaktív elemek adják át a látogatóknak, így a kisebb korosztály is megismerheti Patagónia ősi világát.

 

 

Az Argentínában talált dinómaradványok a világon talált fajok 10 százalékát teszik ki, ami világosan jelzi az ország jelentőségét az őslénytani kutatásokban. Az itt fellelt hatalmas méretű dinoszauruszok  az eddig ismert legősibb fajok. Több különleges tulajdonsággal rendelkeznek, mint ismertebb észak-amerikai társaik. A Patagónia óriásai című kiállítás szinte teljes egészében patagóniai, főleg Neuquén tartománybeli kövületeket mutat be.

 Ez a terület őslénytani leletekben különösen gazdag. Az elmúlt három évtizedben legalább 30 lelőhelyet tártak fel. A kiállításon bolygónk történetét a dinoszauruszok és környezetük történetén keresztül ismerhetjük meg.  A kihalásukkal kapcsolatos elméleteket áttekintve ráébredünk, mennyire törékeny az élővilág és környezete közötti egyensúly ezen a bolygón. S az egyensúly megőrzése néha rajtunk múlik, de van, hogy nem...

Vigyázat, kedden zárva!

Érdekességek a kiállításból

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kölöknet Könyvfesztivál és vásár