AjánlóProgram

Szezonkezdés az Állatkertben!

A  hosszú hétvégén indul a szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben, így a jegyek most 15% kedvezménnyel válthatók meg március 12. és 15. között.

Ezen a négy napon kerül sor először olyan programokra, amelyeket jellemzően nem egész évben, hanem csak a tavasztól őszig terjedő időszakban kínál az Állatkert látogatóinak. Ilyen szezonális programnak számít például az „Állatok akcióban” elnevezésű etológiai állatbemutató, amelyben két új állatfaj debütál az idei évadban. Az egyik egy Dél-Amerikában őshonos rágcsáló, a nagy mara, amelynek rendkívüli félénksége miatt különösen nagy eredmény, hogy a Szöcske nevű, tavalyi születésű állatot sikerült hozzászoktatni az emberek közelségéhez.

Ugyancsak az idei szezonban lesz látható először Nyali és Fali, a két farksodró: ez az állatfaj szintén Dél-Amerikából származik, és a mosómedvékkel áll közelebbi rokonságban. Rajtuk kívül természetesen sok más állat szerepel az állatok viselkedését irányított módon bemutató etológiai „show”-ban. Közülük Olga, a pusztai sas szintén újnak számít, habár a tavalyi szezon néhány előadásában már láthatták a látogatók.

A 2011-es év „állati látnivalói” közül kiemelkednek az állatkölykök. Az emberszabású majmoknál tavaly három kölyök született, amire egyébként eddig soha nem volt még példa magyarországi állatkertben. Mivel az emberszabásúak aránylag lassan fejlődnek, Moira és Vilmos, a két orangután kölyök, valamint Bongo, a kis gorilla az idei szezonban is végig kölykök lesznek, mi több, épp most érik majd el a legizgalmasabb kort, amikor aktívan és meglehetősen bohókásan fedezik fel az őket körülvevő környezetet.

Az állatkölykök másik része az idei év első hónapjaiban született, illetve ekkorra láthatta őket először a közönség. Így van ez például a három vízidisznó kölyökkel, illetve a „mosolygós” madagaszkári nappali gekkóknál, amelyeknél az elmúlt napokban is keltek ki újabb apróságok. Az elkövetkező hetekben, hónapokban több más állatfajnál is várható szaporulat, így többféle majomnál, a makiknál, számos patásnál (köztük a kritikusan veszélyeztetett, a szabad természetben már kihalt Mhorr-gazelláknál), illetve nagyszámú madárnál is számítani lehet az utódokra. Esély van arra is, hogy hosszú szünet után újra kistigrisek szülessenek Budapesten.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert

Időpont: 2011. március 12-15.

További információ itt található.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás